Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му,

...
Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му,
Коментари Харесай

Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен 

Швейцарският предприемач Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му, във вилното населено място „ Делта Хил” до Перник. Мъжът живее в България от години.

Заради изтриване на следите, в първите часове не е било ясно, че става въпрос за ликвидиране. По-късно през днешния ден излезе информация, че в този миг синът на Ланге е в ареста, откакто прегазил човек на пътя.

Бизнесменът е бил открит мъртъв в четвъртък вечерта от брачната половинка му в гаража на дома им. Първоначално проверяващите не забелязали следи от принуждение. При аутопсията станало ясно, че мъжът е бил прострелян в шията, патронът е стигнал чак до белия дроб и е засегнал две ребра. След като схванал за гибелта на татко си, синът на Ланге тръгнал от Швейцария. Вчера обаче е блъснал пешеходец в София, който в следствие е умрял. Това е довело до ареста му.

Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява случая. По думите му налице има опит за замаскиране на убийството.

„ В момента работим по всички версии, защото този човек е изместен от мястото, където е бил погубен, на ново място. Има данни да са заменени облеклата, с които е бил, с цел да се прикрият следите от убийството”, сподели той.

Именно поради опитите убийството да бъде скрито, следствието към момента е в доста начална фаза. „ Още даже не сме сигурни по какъв начин е породена гибелта. Факт е, че пострадването е в белия дроб, най-вероятно е с огнестрелно оръжие”, сподели за NOVA Албена Стоилова, която е прокурор от Перник и представител на пернишката прокуратура.

От полицията към този момент имат обвинени за закононарушението. „ Подозираме кръг, група причинители, само че преди да се работи по тези версии и да напредне някоя от тях, нечиста сделка е да се насочваме нанякъде ние като коментар”, съобщи министър Демерджиев.

Съпругата на убития предприемач – Елизабет, остана съвсем през целия ден през днешния ден в дома си. Посетиха я юристи. Един от тях е Любомир Георгиев. По думите му казусът е доста безизходен и не знае по какъв начин при първичния оглед не са открити следите от принуждение. „ Съпругата му не гледа вести, не знае, до този миг нищо не й е казано”, добави юристът и отхвърли брачната половинка на жертвата да подозира някого за закононарушението.

Удо Ланге и брачната половинка му са развивали бизнес със силиконови произведения, който неотдавна продали. Те са притежатели и на хлебопекарна в „ Делта Хил”. Утре се чака от прокуратурата да излязат допълнително информация по случая.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР