Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер най-важният фактор за

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер най-важният фактор за
Коментари Харесай

Федерер: Ако Мирка ми каже, че не иска да пътува повече, приключвам с тениса

 Федерер пропуща и шампионата в Торонто  Федерер: Не знам какъв брой време ще ми отнеме да преглътна загубата
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер най-важният фактор за неговата устойчивост и нестихваща упоритост за триумфи на корта, е работата на неговия екип, само че най-много на брачната половинка му Мирка.

" Нямаше да мога да се оправя без нея. Ако тя ми каже, че не желае да пътува повече, ще отвърна: " Ок, кариерата ми завършва ", толкоз е просто. Така че Мирка има основна роля ", сподели Федерер.

Родена под името Мирослава Вавринец през 1978-а в Словакия, тя емигрира в Швейцария със своите родители. Мирка е окуражена от именитата Мартина Навратилова да стартира дейна кариера в тениса. Достига до 76-о място в ранглистата, само че травма приключва кариерата й през 2002-а година.

Тя обаче обича да пътува, несъмнено не всяка седмица, тъй като с четирите деца е малко мъчно. Роджър въпреки всичко продължава да играе и тъй като се забавлява по този метод.

" Анди Мъри е доста занимателен. Обичам да беседвам с него. Както и с Гаел Монфис, той постоянно е в въодушевление. Няма тенисист, с който да не се разбирам. В началото на кариерата си може да си фокусиран, замислен, да си войник на корта, само че след това това остава настрани ", сподели още Федерер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР