Швейцария затяга икономическите санкции срещу Беларус, поради подкрепата на страната

...
Швейцария затяга икономическите санкции срещу Беларус, поради подкрепата на страната
Коментари Харесай

Швейцария с по-строги санкции срещу Беларус

Швейцария стяга икономическите наказания против Беларус, заради поддръжката на страната към съветската инвазия в Украйна, заяви държавното управление в Берн, представено от Ройтерс.

Неутрална Швейцария се причисли към глобите, наложени от Европейския съюз на Беларус, на 2 и 9 март. Ограниченията, които влизат в действие от през днешния ден, засягат най-много търговията и финансовия бранш, като Берн ще включи и възбрана за експорт на артикули с двойна приложимост, по едно и също време с цивилен и военни цели, оповестява Българска телеграфна агенция.

Швейцария, също така, не разрешава вноса на дървени и каучукови произведения, желязо стомана и цимент от Беларус.

Не се позволява даване на обществено финансиране или финансова помощ за търговия или вложение в Беларус, като рестриктивните мерки важат за скъпи бумаги, заеми и приемане на депозити. Забраняват се и преводите с Централната банка на Беларус.

Швейцарските компании към този момент са лимитирали активността си в Беларус, като във вторник жп производителят " Щадлер рейл " (Stadler Rail) разгласи, че краткотрайно стопира производството в завода си в Минск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР