Швейцария се оказа най-дружелюбната към криптовалутите европейска държава. Рейтингът бе

...
Швейцария се оказа най-дружелюбната към криптовалутите европейска държава. Рейтингът бе
Коментари Харесай

Най-доброжелателните към криптовалутите европейски страни

Швейцария се оказа най-дружелюбната към криптовалутите европейска страна. Рейтингът бе показан в уеб страницата на конференцията BlockShow Europe 2018, протичаща сега във Виена.
„Швейцария е централен хъб за криптовалутните планове от целия свят, тъй като предлага позитивна регулация на цифровите пари“ – се споделя в новото проучване. „Кантонът Цуг стана центъра на няколко от най-значимите планове в тази област. Това са Ethereum Foundation, Tezos, Dfinity, Bancor, ShapeShift и други„.

Създателите на рейтинга са следили регулацията на криптовалутите в 48 европейски страни. В уеб страницата е оповестена Top-10 класацията. Интересно е, че на десето място се намира Беларус. Причината за това е, че в тази страна до 2023 година е признато да има нулев налог за криптовалутите. Президентът на Беларус подписа закон, съгласно който съхранението, обменът, покупката и продажбата на цифрови пари не се преследва от закона и не се полза с какъвто и да било налог.

На второ място в рейтинга е Гибралтар , а на трето Малта . Четвъртото място е за Обединеното кралство. Първата петица завършва с Дания.

Следват Германия, Португалия, Холандия, Финландия и както към този момент казахме, Беларус.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР