Швеция вероятно ще се присъедини към Нидерландия и също ще

...
Швеция вероятно ще се присъедини към Нидерландия и също ще
Коментари Харесай

Швеция е следващата ни възможна пречка за влизане в Шенген

Швеция евентуално ще се причисли към Нидерландия и също ще блокира България, Румъния и Хърватия при опитите им да се причислят към Шенгенското пространство. От предишния четвъртък към този момент има индикации за опълчване и от Швеция, откакто комисия в тамошния парламент гласоподава срещу приемането на страните-кандидатки. Несигурност буди и позицията на Дания. Чуйте още от Тодор Пантилеев.

" Ние имаме вяра, че когато става въпрос за разширение на Шенгенското пространство, би трябвало да стартираме от нашите потребности, да направляваме влизането и излизането и да сме сигурни, че разполагаме с всички принадлежности, от които се нуждаем в битката с престъпността ", се споделя в позиция на правната комисия на шведския парламент. Според тях това е в полза на вътрешната сигурност на страната.

Междувременно съмнение идва и от датчаните, които пък са изправени пред избори, а въпросът за приемането на кандидатстващите страни за тях е доста внимателен.

Разширяването на Шенгенското пространство се предизвиква от председателство на съвета на Европейски Съюз на Чехия, което желае страните от съюза да вземат решение на 9 декември, когато е планувана среща на министрите на правораздаването и на вътрешните работи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР