Швеция се съгласи да екстрадира един турски гражданин в съответствие

...
Швеция се съгласи да екстрадира един турски гражданин в съответствие
Коментари Харесай

Заради НАТО: Швеция ще екстрадира турски гражданин

Швеция се съгласи да екстрадира един турски жител в сходство с настояването на Анкара. Става дума за 29-годишния Йомер Алтън, който в Турция е наказан на 15 години затвор за машинация, разгласи шведското министерство на правораздаването.

Екстрадицията ще бъде осъществена в подтекста на продължаващия отвод на Турция да се съгласи с приемането на Швеция в НАТО, съобщи " Дойче веле ".

Същевременно обаче Стокхолм отхвърля да съобщи един шведски жител, който турското правораздаване упреква в участие в " терористична организация ". " Шведски жител не трябва да бъде екстрадиран ", се обоснова правосъдното министерство.

Екстрадицията на лица, търсени от турското правораздаване, е един от противоречивите въпроси, поради които Турция и досега отхвърля да утвърди участието на Швеция в Алианса.

Анкара кардинално изисква от държавното управление в Стокхолм по-твърд метод против кюрдските деятели в Швеция, които дефинира като " терористи, отбелязва ARD. Предпоставка за сегашната екстрадиция на Алтън е това, че неговият случай още веднъж ще бъде гледан от съда в Турция.

Шведското министерство на правораздаването се съгласи да екстрадира Алтън едвам откакто получи за това зелена светлина от Върховния съд. В документално решение на държавното управление се декларира, че в този момент към този момент " нищо не пречи " Алтън да бъде предаден на турските управляващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР