Швеция доказа твърдо мита за колективния имунитет. Смъртността е обективния

...
Швеция доказа твърдо мита за колективния имунитет. Смъртността е обективния
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Швеция доказа, че колективният имунитет не е мит

Швеция потвърди твърдо мита за груповия имунитет. Смъртността е обективния индикатор за това. 550 души са умряли на 1 млн. души, а в този момент съвсем нямат случаи на ковид. Рисковите контингенти могат да се скрият за две седмици, само че по-късно още веднъж ще се срещнат с вируса. Това съобщи доцент Андрей Чорбанов от катедра " Имунология " към Българска академия на науките в ефира на Нова телевизия.

„ Груповият имунитет е нещото, което може да спре вируса. Докато има евентуални носители, то съществува и риск. Не може да се каже наизуст какъв брой ще отнеме груповия имунитет. Тънкият миг е, че не знаем за какъв брой време е този имунитет ", сподели той.

Правилният метод бе младежите да контактуват извънредно интензивно, само че да са скрити рисковите групи, сподели доцент Чорбанов.

Той бе безапелационен, че не счита, че би трябвало да се лимитират учебните заведения. " Не ми се вижда резонно в час да са без маски и след учебно заведение да са, а в коридорите да са с маски ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР