Шведският производител Volvo Cars ще инвестира в собствено проектиране и

...
Шведският производител Volvo Cars ще инвестира в собствено проектиране и
Коментари Харесай

Volvo започва да прави собствени електромотори

Шведският производител Volvo Cars ще влага в лично планиране и разработка на електрически мотори, с цел да може след време да премине напълно към произвеждане на електрически автомобили, оповестиха от компанията.

От 2011 година насам Volvo употребява електромотори на немската компания Siemens. Например, кросоувърът на ток XC40 Recharge (на снимката) е оборудван с съставни елементи, създавани от взаимното дружество Valeo Siemens eAutomotive. Паралелно с това шведите създават ново потомство електрически мотори в лабораториите си в Гьотеборг и Китай, като задачата на тези два софтуерни центъра е да основат елементи за хибриди и електрически автомобили, които ще разрешат на марката да бъде изцяло самостоятелна от външни компании.

Освен електромотори, Volvo ще прави и цялата електрическа трансмисия за новите коли. Благодарение на новите вложения, компанията ще направи голяма крачка към задачата си, а точно - през 2025 година половината от продажбите на шведския производител да бъдат на хибриди, а друга половина - на електрически автомобили.

Следващата задача пред Volvo е през 2040 година компанията да премине единствено на електрически транспортни средства, като стане и " климатично неутрална ". Това значи преправка и наново потребление на материалите и свеждане до нула на нездравословните излъчвания, отделяни при произвеждане и доставката на новите коли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР