Шведската полиция потвърди информацията за задържана жена, която се е

...
Шведската полиция потвърди информацията за задържана жена, която се е
Коментари Харесай

Шведската полиция арестува жена , опитваща се да изгаси запален Коран

Шведската полиция удостовери информацията за арестувана жена, която се е пробвала да изгаси копие на Корана, запалено наоколо до иранското посолство в Стокхолм, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира ДПА.

В обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин жена пръска с пожарогасител иракчанин, който е запалил образец от свещената за исляма книга. Силите на реда обявиха, че тя е била задържана за нарушение на публичния ред. 

През последните седмици 37-годишният мъж организира няколко сходни акции, последвани от гневни митинги в доста мюсюлмански страни. В прилежаща Дания също имаше редица ислямофобски прояви.  Терористичната мрежа " Ал Каида " наскоро прикани за офанзиви, а през вчерашния ден Швеция увеличи степента на заплаха от терористични набези до второто най-високо равнище от 2016 година насам. 

Полицията в Стокхолм отхвърли две молби за митинги, на които се планираше свещената книга на исляма да бъде изгорена, като стимулира решението си с оценки на шведската работа за сигурност, че сходни дейности усилват риска от терористични набези против Швеция. По-късно обаче съд анулира решенията и сподели, че полицията би трябвало да показа по-конкретни закани, с цел да забрани обществена демонстрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР