Националният статистически институт (НСИ) отчита намаляване на доходите в обществения

...
Националният статистически институт (НСИ) отчита намаляване на доходите в обществения
Коментари Харесай

ЧУДО! Намаляват заплатите на президента, премиера и депутатите

Националният статистически институт (НСИ) регистрира понижаване на приходите в публичния бранш по отношение на края на предходната година. От тях зависи какъв брой получават висшите ни държавници. Заради това депутатите в бъдещото 50-то Народно заседание ще получават близо 400 лв. по-малко, в сравнение с сътрудниците им от 49-ия парламент. Освен депутатите, по-малко ще получават министрите и президентът.

Депутатското заплащане съставлява заплатата в публичния бранш в края на всяко тримесечие, умножена по три. Премиерът взима още 55%, а президентът - две депутатски заплати.

Народните представители ще получават месечно под 6700 лева, при над 7000 за сегашните депутати. Премиерската заплата понижава с съвсем 600 лева

Най-сериозен е спадът при заплащането на президента. Държавният глава ще получава малко над 13 300 лева, което е с повече от 700 лева по-малко по отношение на в този момент.

Това обаче са главните хонорари, в които не се включват класовете прослужено време или пък спомагателните заплащания за депутатите от участия в комисии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР