Шведската брегова охрана е засякла четвърти пробив и теч на

...
Шведската брегова охрана е засякла четвърти пробив и теч на
Коментари Харесай

Швеция откри четвърти пробив по Северен поток

Шведската брегова защита е засякла четвърти пробив и теч на газ от тръбопроводите " Северен поток " - това оповестява Svenska Dagbladet, като цитира представител на службата.

Два от случаите са се случили в шведската извънредна икономическа зона, до момента в който други два към този момент бяха открити от Дания.

Засечените данни демонстрират " доста ясно ", че става дума за детонации, а не за трусове в региона на " Северен поток ", споделя шведският сеизмолог Бьорн Лунд.

Европейски Съюз подозира, че пробивите по съветските газопроводи са акт на бойкот.

Sky News цитират източник от английското Министерство на защитата, който също застъпва версията за умишлени офанзиви против инфраструктурата.

Според него - допустимо е те да са осъществени с подводни взривни устройства, които са задействани от отдалеченост.

Предполага се, че мините са спуснати на дъното на Балтийско море от борда на транспортен съд или са постаевни покрай тръбите благодарение на подводен дрон. Позиционирането им може да е станало преди месеци или даже години, счита той.

Вече трети ден метанът от пробитите тръби излиза в Балтийско море. Еколози правят оценка съществено последствията за околната среда, доколкото количеството на изпуснатия газ е сравнимо с 1/3 от общия годишен размер на излъчвания парникови газове в Дания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР