Шведите от Volvo разкриха интересни подробности за усъвършенстваната си система

...
Шведите от Volvo разкриха интересни подробности за усъвършенстваната си система
Коментари Харесай

Новата система на Volvo за пречистване на въздуха в купето

Шведите от Volvo разкриха забавни детайлности за усъвършенстваната си система за филтриране на въздуха Air Cleaner, която се конфигурира на моделите от серия 60 и 90 от пролетта на тази година. Технологията е ориентирана главно към битка с фини частици PM 2.5 (с размер до 2.5 микрометра).

Според Световната здравна организация (СЗО) огромната им централизация е причина за съществени болести на дихателната система. Подобно на други сходни системи, Advanced Air Cleaner мери концентрацията на PM 2.5 в салона на колата, като може и да изобрази този знак в действително време.
 Новата система на Volvo за филтриране на въздуха в купето

Данните за качеството на въздуха се демонстрират на централния екран. Фината суспензия се отстранява посредством филтър от синтетични нишки и йонизатор, които дружно могат да обезвреждат до 95 % от PM 2.5. С приложението Volvo On Call можете да накарате системата да започва преди плануваното ви пътешестване.

Аерозолът PM 2.5 нормално съдържа частици минерални соли, дребни частици сажди, асфалт, автомобилни гуми и прахуляк от спирачни накладки. Тази категория включва също биологични замърсители, както и някои алергени и микроорганизми.
 Новата система на Volvo за филтриране на въздуха в купето

Превишаването на концентрацията на PM 2.5, съгласно СЗО, усилва възможностите за развиване на болести на сърдечно-съдовата и дихателната системи, а също по този начин води до формиране на злокачествени тумори. Всички съществени производители към този момент са ангажирани с внедряването на такива технологии.

Дори Rolls-Royce не направи изключение. Луксозната английска марка прекара пет години в създаването на система за филтриране на микро среда с нанофилсов филтър, кадърен да почисти изцяло интериора на автомобила от въглероден окис и прахови частици, както и някои вируси и бактерии за две минути.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР