[Shutterstock] Българският дарителски форум, фондация Америка за България, Посолството на

...
[Shutterstock] Българският дарителски форум, фондация Америка за България, Посолството на
Коментари Харесай

Фонд "Обединени срещу COVID-19" ще подкрепя засегнати от кризата уязвими групи

[Shutterstock] Българският дарителски конгрес, фондация " Америка за България ", Посолството на Съединени американски щати и Американската комерсиална камара в България сътвориха фонд " Обединени против COVID-19 " за поддръжка на локални общности, потърпевши от рецесията с ковид.

Кандидати и бюджет

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За средства от " Обединени против COVID-19 " могат да аплайват лечебни заведения, неправителствени организации, читалища, обществени предприятия, микро- и дребни бизнеси (само за безплатна поддръжка на уязвими групи), общини.

Досега фондът е набрал 815 хиляди лв. от донори, с които ще финансира планове в поддръжка на наранени от рецесията уязвими групи: самотни възрастни или домове за възрастни, деца и младежи в риск, самотни родители, жертви на домашно принуждение, бездомни, хора с хронични болести или със специфични потребности, лекари и медици на първа линия, малцинства, бездомни, безработни и други

Безвъзмездната финансова поддръжка за един план е от 5 000 до 10 000 лв., според от обсега му. Неправителствените организации, обществените предприятия, микро- и дребните бизнеси, както и читалищата имат право да включат 20% административни разноски в заложения от тях бюджет.

Процедура за кандидатстване

Кандидатите би трябвало да попълнят електронен формуляр, наличен на особено основания интернет уебсайт. Кандидатурите ще се преглеждат от действен ръб. Одобрените ще сключат контракт с Българския дарителски конгрес, след което ще получат средствата по банков път. След приключването на плана всяка организация ще би трябвало да даде доклад за осъществените действия и направените разноски.

Кандидатурите ще се одобряват в два кръга: от 9 до 16 април и от 20 до 27 април. Възможно е оповестяването на спомагателен кръг при съществуване на финансиране.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР