Шумен записа десета победа в източния регион на ББЛ А

...
Шумен записа десета победа в източния регион на ББЛ А
Коментари Харесай

Шумен се пребори за второто място на Изток по категоричен начин

Шумен записа десета победа в източния район на ББЛ А група, като с нея си обезпечи и второто място в него. На собствен терен отборът се наложи над формирания от юноши на Черно море Тича А, който бе и в много понижен състав през днешния ден, със 118:70. Това бе и най-убедителната победа на домакините от началото на сезона.

Шумен има и четири загуби, до момента в който варненският отбор остава на шестата позиция в района с 6-7, като няма по какъв начин да бъде преместен от нея, без значение от изхода на последния мач с Шабла на следващия ден.

„ Моряците “ започнаха дуела със серия от 8:0, а единствено след четири минути игра към този момент имаха двуцифрена преднина. Въпреки неубедителния старт обаче, домакините бързо се съвзеха и още в тази част стигнаха до цялостен поврат, а след края й резултатът още веднъж бе еднакъв – 25:25. Подемът в играта на Шумен продължи и през втория интервал. Тимът взе самодейността в подкошието, възползва се от многото неточности на противника си и на почивката се откъсна с 56:35.

Високата ефикасност на баскетболистите на Янко Янков продължи и след паузата. Те означиха 36 точки единствено за третата четвърт, след която към този момент преднината им бе още по-внушителна – 94:52. Малко след началото на заключителните 10 минути домакините минаха границата от 100 точки, като до края нямаха проблем да завоюват безапелационно.

Никола Николов приключи с 26 точки и 15 битки за спечелилите, Ростислав Тончев има 25 точки и 7 битки, Йоан Йоргов се регистрира с 19 точки и 7 битки, 12 точки и 8 битки има Кирил Кирилов, а Симеон Георгиев записа 10 точки и 8 асистенции.

За варненци над всички бе Иван Спиров с 27 точки и 10 битки, Христо Ганчев е с 18 точки и 7 битки, само че и 9 неточности.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР