Шумен. Районна прокуратура - Шумен приключи работата по още 26

...
Шумен. Районна прокуратура - Шумен приключи работата по още 26
Коментари Харесай

Районен съд – Шумен наложи наказания за още 26 чужденци, преминали без разрешение границата на страната и задържани преди дни в района на града

Шумен. Районна прокуратура - Шумен завърши работата по още 26 бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, формирани против две групи от общо 26 непознати жители, минали без позволение границата на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . Постигнати са неоправдателни присъди за всички участници, също както при 19-те случая завършени по-рано през седмицата.

Двете групи бяха открити и арестувани край село Хан Крум, община Преслав, и край град Шумен на 15 и 16 ноември 2021 година Всички арестувани са от мъжки пол, като по-голяма част от тях малолетни, единствено трима са навършили 18 години. Чужденците обяснили, че са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място и декларирали, че идват от Афганистан, единствено един се дефинира като сириец. Никой от тях няма документи за идентичност.

Двама от пълнолетните мъже са наказани на по една година „ отнемане от независимост “, а един на осем месеца „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването за всички тях е отсрочено с 3 години изпитателен период. Двама от тях би трябвало да платят санкция в размер на 200 лв., а третият – в размер на 100 лв.. 23-мата малолетни са наказани на по шест месеца „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Одобрените от Районен съд – Шумен съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.
За седмица в региона на Шумен са открити три групи от непознати жители, против всички тях са формирани бързи полицейски производства и Районната прокуратура е постигнала бързи неоправдателни присъди.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР