Шумен. Областният управител д-р Владимир Йолов се срещна с директора

...
Шумен. Областният управител д-р Владимир Йолов се срещна с директора
Коментари Харесай

Областният управител д-р Владимир Йолов обсъди епидемичната обстановка в област Шумен с директорите на РЗИ и МБАЛ Шумен

Шумен. Областният шеф доктор Владимир Йолов се срещна с шефа на РЗИ Шумен доктор Пепа Калоянова и с изпълнителния шеф на МБАЛ Шумен доктор Димитър Костов, от Областна администрация - Шумен. На диалога, в който взе участие заместник-областният шеф Сашо Евлогиев, беше разисквана епидемиологичната конюнктура по отношение на разпространяването на COVID-19 на територията на област Шумен.

Директорът на РЗИ доктор Калоянова заяви, че към днешна дата заболеваемостта за област Шумен е 502 на 100 000 души за 14-дневен интервал и от през днешния ден региона е в тъмночервената зона. По думите на доктор Калоянова на този стадий не се постанова въвеждането на спомагателни противоепидемични ограничения, само че е значимо ограниченията да се съблюдават и да се прави засилен надзор от оторизираните за това институции.

По информация на доктор Димитър Костов все още в МБАЛ Шумен се лекуват приблизително към 130 пациенти и няма стръмно повишаване на постъпващите за лекуване.
По данни на РЗИ през последната седмица се следи спад в темпа на имунизация против COVID–19 в област Шумен. Само към една четвърт от поставените ваксини са за приложена първа доза, което изисква да се ускори осведомителната акция за възстановяване на имунизационния обсег в региона.

На срещата беше взето решение на 25 януари да бъде свикано съвещание на Областния спешен щаб.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР