Шумен. Искането на кметовете за повече полицейско присъствие в населените

...
Шумен. Искането на кметовете за повече полицейско присъствие в населените
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Искането на кметовете за повече полицейско присъствие в населените места като превенция на престъпността приемам като доверие в МВР

Шумен. Искането на кметовете за повече полицейско наличие в обитаемоте места като предварителна защита на престъпността одобрявам като доверие в Министерство на вътрешните работи, съобщи пред публицисти в Шумен министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен. „ Това е към този момент четвърта- пета среща, започнахме от Плевен, през Благоеврград, в този момент идваме от Бургас, отиваме във Варна, настояванията са да се усили наличието на служители на реда. Отново доверие към полицията, по този начин го разгадавам. Но и ние сме тъкмо несъмнено число, приказвам им за това, което вършим, за новите назначени бройки 1342, може би и малко повече, къде са те, част от тях се обучавани. Две са нещата - едното е предварителна защита и по-късно да хванем нарушителите, ние се опитваме да създадем първото, по-добре е преди този момент да сме създали нещо, по тази причина и кметовете желаят наличие преди. Затова и са тези мобилни групи, за които ще предложим осведомителни карти “, сподели Радев.

Той уточни, че при срещата си с кметовете от региона, обсъждайки въпроса за превецията на престъпността е бил подложен въпросът и за повече камери. На места към този момент има положителни практики. „ Бяха дадени положителни образци по какъв начин сами са построили видеонаблюдение на вход –изход на селото и от година престъпност няма. Любомир Христов в Шумен е построили три дребни центъра, добре е те да се обединят в общ център и тези камери да се гледат и обслужват от служители на реда. Такъв образец има в Бургас, Севлиево, в София преди този момент. Държавата би трябвало да закупи програмен продукт, който да обработва тази информация, тя централизирано да постъпва в органите на Министерство на вътрешните работи и ние да реагираме “, уточни Радев. Той уточни, че са обсъждани въпроси кой ще купува камерите и къде ще бъдат поставяни, само че би трябвало да се мисли и кой ще ги обслужва.
„ Събираме информация и видеонблюдението ще стане последователно. Цялата страна ще се гледа. Такива образци има в Европа, там престъпността е снижена. Има програмен продукт, ние не измисляме колелото, просто би трябвало да го създадем тук. Струва малко повече пари и би трябвало малко повече време “, съобщи Радев. Той отговори и на въпрос за телефонните измами. „ Пишем и непрекъснато вършим какви ли не акции, опитваме се да убедим хората да не се доверяват, само че явно измамниците са доста изобретателни. Ограничаваме ги със средствата, с които разполагаме и се опитваме да ги сведем до рамки, които са търпими, това вършим във връзка с телефонните измами “, сподели Радев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР