Щях да попитам г-н Главния прокурор, когато говори за независимостта

...
Щях да попитам г-н Главния прокурор, когато говори за независимостта
Коментари Харесай

Доц. Славов: Днес г-н Гешев не е сред нас - щях да го питам дали чатенето с пиара на Борисов е елемент от независимостта

" Щях да попитам господин Главния прокурор, когато приказва за независимостта на прокуратурата и правосъдната власт, а в това време си чати с пиара на някогашния министър председател, дали това е детайл от тази самостоятелност или би трябвало да го разбираме по някакъв различен метод ".

Това сподели националният представител от " Демократична България " при започване на днешното изключително съвещание на непрекъснатата парламентарна Комисия по конституционни и правни въпроси. На въпросното съвещание се разискват прoмeнитe в Зaкoнa зa cъдeбнaтa влacт, внeceни oт " Дeмoкрaтичнa Бългaрия ". Тe прeдвиждaт зaкривaнeтo нa cпeциaлизирaнитe cъд и прoкурaтурa, кaктo и нoв нaчин нa избoр нa члeнoвeтe нa Виcшия cъдeбeн cъвeт. За разлика от предходното съвещание на комисията в петък - 10 септември 2021 година, през днешния ден основният прокурор Иван Гешев не взе участие в полемиката.

Именно на съвещанието на същата комисия в петък Гешев беше сниман по какъв начин разменя писмена връзка с пиара на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова или Pi ar Sevi Boiko, както е записан нейният контакт в телефонния справочник на основния прокурор.

" За страдание обаче през днешния ден господин Гешев не е измежду нас. Вероятно има значими срещи, които попречват неговото наличие, само че този проблем от предходната седмица е следващото доказателство за нуждата да престъпим към смяната, за която приказваме. Промяна освен на органите на профилираното правораздаване, само че смяна и във връзка с статута и мястото на основния прокурор в цялата ни система на правосъдие ", сподели още доцент Атанас Славов.

" Миналата година федералният основен прокурор на Швейцария беше заставен да си подаде оставката, тъй като е седнал да пие кафе с човек, който би трябвало да бъде разследван от прокуратурата. Когато излязоха данните за пиара на господин Борисов, за палата в полите на Витоша, за трансмисията, която тя (б.р. Севда Арнаудова) има в връзките с Божков и с други предприемачи, вместо госпожата да е разследвана - или най-малкото да да е обект на прокурорска инспекция от същата тази институция на основния прокурор, тя си чати в действително време с основния прокурор по време на съвещание на Комисията по конституционни и правни въпроси ", сподели още националният представител.

" По-голямо доказателство за нуждата от промени в системата на българската прокуратура и в правосъдната власт, мисля, че мъчно можем да забележим ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР