Щом като не е влязъл до Никулден, той няма време

...
Щом като не е влязъл до Никулден, той няма време
Коментари Харесай

Витанов разкри кога ще удари Омикрон, чака ни по-висока смъртност

Щом като не е влезнал до Никулден, той няма време да влезе и да стане доминантен до Коледа и Нова година. Все отново му би трябвало някакво време, като влезе в страната да се развихри и да измести настоящия вид, който е задоволително нападателен и няма да се даде толкова елементарно. Ще му трябват 2-3 седмици. Това предвижда пред БНР за навлизането на Омикрон разновидността на ковид у нас математикът проф. Николай Витанов от Института по механика при Българска академия на науките.

Витанов чака проблемите с Омикрон да дойдат през януари, а Делта разновидността да отслабва. „ Проблемите ще дойдат след Ивановден, след Йордановден. “

Според математика не трябва да ни успокоява това, че новият вид протича по-леко. „ Той може да нанася по-малко провали, само че тъй като може да нападна повече хора за единица време, смъртността отново може да е по-висока. “

При по-малко от 2000 нови случая дневно дифузното разпространяване у нас стопира, цифрата може да падне още до празниците, означи проф. Николай Витанов.

В края на годината той предвижда към 1000 нови случая дневно, а при смъртността „ ще са над 50-60-70 умряли дневно числата по Нова година “. „ Спазването на ограниченията е разковничето за битка с тази пандемия “, напомни  Витанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР