Щом е предварително обявена, таксата зареждане на телефон е законна.

...
Щом е предварително обявена, таксата зареждане на телефон е законна.
Коментари Харесай

Законно ни взимат такса за зареждане на GSM по морето

Щом е авансово оповестена, таксата „ зареждане на телефон ” е законна. Таксуването на клиенти за използването на тоалетна обаче е нелегално, а заведението, което го е направило, ще заплати санкция. Това изясни в предаването „ Здравей, България ” Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

„ Още през вчерашния ден сме създали инспекция, ще наложим наказания. Минимум 1000 лв. ще е тя за това, че тоалетната не може да се употребява от клиентите гратис ”, съобщи Маргаритов.

Що се отнася до зареждането на телефона, Маргаритов изясни, че щом е оповестено като услуга, е законно и всеки може да отиде във въпросното заведение и единствено да си зареди телефона, като по този начин към този момент се води клиент.

„ Като цяло българският туристически артикул по никакъв начин не е неприятен. Въпросът е, че от време на време с инцидентни неща, които влизат в публичното внимание, сътворяваме усещането, че все нещо куца, нещо не е наред ”, съобщи Маргаритов.

Той разяснява и случая със скъсаното въже на парашут. „ Имаме отношение дотолкоз, доколкото всички условия по даването на тази услуга би трябвало да са показани на вниманието на потребителите – цената, обезопасяването. Доколкото виждам в съответния случай индивидът, който трябвало да ръководи лодката, не е решил вярно изискванията ”, разяснява ръководителят на КЗП.

Маргаритов направи коментар и по отношение на случая, при който юноша почина в аквапарк в Приморско. „ Направихме съпътстващи инспекции за това дали има осведомителни табели. Най-вероятно ще се откри, че разпоредбите не са спазени ”, съобщи Маргаритов.

Относно абсурда с израелските туристки в хотел в „ Слънчев бряг ”, Маргаритов дефинира държанието на шефа като „ неточно ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР