Ще започна в понеделник! Сигурно това е най-популярното обещание в

...
Ще започна в понеделник! Сигурно това е най-популярното обещание в
Коментари Харесай

Няма да започна в понеделник

Ще стартира в понеделник! Сигурно това е най-популярното заричане в света. И в случай че се има вяра на него, то всички диети, спортни режими, здравословно хранене, прекъсване на цигарите, редовно учене, постоянно четене на книги, по-добро отношение към околните, положително мислене… всички те би трябвало да имат понеделник за свое начало. Само че нямат – просто тъй като нормално не се случват въобще. Знам го първо по себе си. Опитът ме е научил, че в случай че съществено желая да случа нещо в живота си, то го върша незабавно, без да очаквам да пристигна понеделник или нещо друго. А реша ли да очаквам, то значи желанието ми не е задоволително мощно и тогава си знам, че вероятността да направя каквото съм решила е най-малко на половина по-малка. 

Отдавна работя съгласно този принцип – в случай че мога да прочета незабавно една книга, закупувам я. Ако не съм сигурна или примерно имам към този момент две стартирани – не я закупувам. Същото е и с филмите, с местата, на които би трябвало да вървя и даже със срещите с всякакви хора – стартира ли да отсрочвам, сама не си имам вяра на обещанията… Така е и с хората към мен – когато някой ми каже „ Много забавно ми звучи тази книга/филм, ще ги видя някой ден “ – съм сигурна, че това съвсем в никакъв случай няма да се случи. Когато напряко ми кажат „ Донеси ми еди-кое-си “ тогава знам, че ще бъде прочетено и изгледано с огромна възможност. 

Истината е, че не можем да успеем да сместим всички хубави и потребни неща в живота си. Винаги би трябвало да вършим избор, да решим кое да е по-напред. Просто аз за себе си съм решила, че което е напред остава и го върша, а което би трябвало да чака просто го не помня. Може и да изгубвам половината, само че половината спечелвам – и тя е по-важната за мен половина. Няма значение, че през днешния ден е понеделник, просто не отлагайте нищо, девойки. Всичко, каквото желаете за себе си – започнете го в този момент – даже да е малко, нали е за вас и ще се случи незабавно. Така до идващия понеделник ще имате цели седем единствено ваши хубави моменти и ще сте мъничко по-близо до себе си – по-обичаща се, по-умна, по-добра, по-здрава… Да не започваме в понеделник, да стартираме незабавно!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР