Ще ви трябват около 5 000 евро aĸo иcĸaтe дa

...
Ще ви трябват около 5 000 евро aĸo иcĸaтe дa
Коментари Харесай

Срещу 5 000 евро във Франция превръщат старата ви дизелова кола в електромобил

Ще ви трябват към 5 000 евро aĸo иcĸaтe дa пpeвъpнeтe cтapия cи дизeлoв aвтoмoбил в eлeĸтpoмoбил във Фpaнция, оповестява Вlооmbеrg. След битката с наднорменото замърсяване на въздуха и след плануваните забрани за шофиране на дизелови коли в огромните европейски градове, френска компания предлага решение на казуса.

От френския стартъп Transition-One са създали технология за преоборудване, която прибавя електрически мотор, акумулатори, табло и всички нужни промени в старите модели на Fiat Chrysler Automobiles NV, Volkswagen AG, Renault SA и PSA Group за към 8 500 евро, или 5000 евро след държавната дотация във Франция,

„ Продавам технологията на хора, които не могат да си разрешат чисто нов електрически автомобил на стойност 20 000 евро “, сподели създателят Аймерик Либо в изявление за организацията, направено в Renault Twingo от 2009 година, което към този момент има електромотор и акумулатори, задоволителни за пробег от 180 километра. "Превръщаме най-продаваните модели в Европа в електрически автомобили ".

Либо чака утвърждението на френските и европейските регулатори до края на годината и ще стартира да приема предварителни поръчки още през септември, с цел да ревизира какво е търсенето.

Автопроизводителите бързат да "изгасят " старите дизелови коли и да ги заменят с електрически, с цел да се съобразят с по-строгите разпореждания по отношение на излъчванията в Европа. Докато продажбите се усилват, хибридните и акумулаторните коли съставляват по-малко от 3% от общите продажби през предходната година, защото цените на колите остават относително високи при по-къси диапазони на шофиране от стандартните модели.

Инициативи като тази на Transition-One демонстрират, че автомобилната промишленост към момента се пробва да се ориентира по пътя към електрическото бъдеще. „ Технически бихте могли да превърнете една кола в електрическа - въпросът е дали има смисъл и какъв брой огромни са напъните? “, сподели Маркус Лиенкамп, професор по автомобилни технологии в Техническия университет в Мюнхен

Все по-голям брой градове към този момент започнаха да не разрешават по-старите дизелови коли, откакто през 2015 година абсурдът с дизеловите излъчвания на Volkswagen подтикна деликатното разглеждане на подобен вид коли. През идващото десетилетие доста повече европейски градове ще пресечен изцяло достъпа до дизелови коли.

В модифицирания модел Twingo има три акумулаторни акумулатори - една начело и две на мястото на резервоара. Батериите са купени от дистрибутор на части за Tesla и тежат 120 кг. Премахването на остарелия мотор и слагането на електромотора и батериите лишава по-малко от ден.

Либо, чийто предходен опит включва съоснователна софтуерна компания Pentalog Group, работи над модернизирането в продължение на две години и тества метода с френска бизнес школа. Сега той търси финансиране от 6 милиона евро за построяването на фабрика, с потенциал до 4 000 автомобила годишно.

Главният изпълнителен шеф на PSA Карлос Таварес назова концепцията за модернизиране „ страхотна “, като в същото време предизвести, че огромните компании се нуждаят от международни разпореждания по отношение на излъчванията и сигурността, преди да тръгнат по този път. „ За да се случи това, първо нещо е: съгласуването на регулациите “, сподели той по-рано този месец.

Решението на Transition-One е съвместимо и с моделите Citroen C1 и PS 107 на PSA, Fiat 500, Toyota Aygo, Twingo II и Volkswagen Polo.

"Ако крайната цел е да се понижи замърсяването, всички решения би трябвало да са на масата ", сподели Либо. „ Новите коли не са задоволителни “, заключи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР