Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор

...
Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор
Коментари Харесай

Най-големите митове при избор на хранителни продукти

Ще ви разкажем за някои от най-разпространените легенди при избор на артикули в хранителния магазин. За жал те водят до не добре премислени покупки, които се основават на одобрени стандарти и неправилна информация.

Мит #1: Яйцата с тъмни черупки са по-хранителни от тези с бели черупки.

Факт: Цветът на черупката съгласно множеството експерти няма отношение към питателните качества на яйцето. Той единствено дава информация за гените на кокошката. Обикновено по-тъмните черупки посочват обстоятелството, че яйцето е снесено от кокошка с по-тъмно оперение.

Мит #2: Тъмният самун е подготвен от пълнозърнеста пшеница.

Факт: Няма никаква сигурност, че хлебните произведения с по-тъмен цвят са приготвени от нерафинирано брашно. Въпреки, че има някои изключения, множеството от продуктите в действителност са приготвени от бяло брашно.

Мит #3: „ Органично ” постоянно значи здравословно.

Факт: Като цяло за органичните храни се счита, че съдържат по-малко пестициди. И въпреки всичко това не е гаранция, че е са с по-добри характерности. Може да сте спокойни единствено за портокалите, авокадото и други артикули, с по-дебела кора. За всеки случай преди консумация измивайте дълготрайно всички артикули.

 Най-големите легенди при избор на хранителни артикули

Мит #4: Избягвайки сладкото, вършиме здравословен избор.

Факт: Няма нищо неприятно, да консумирате сладки плодове с кисело мляко или сладолед, нискомаслен пудинг или бонбони, върху които са поръсени ядки. Черният шоколад да вземем за пример е извънредно здравословен артикул, изключително този със сушени плодове. Няма потребност тотално да си забранявате сладките изкушения, въпреки всичко би трябвало да се пробвате да прилагате съответен надзор върху количеството на порциите. Бъдете изключително деликатни с кексовете и бисквитите.

Мит #5: Продукти с етикет „ Нискомаслено ” или „ 100 % Натурално ” постоянно са полезни

Факт: Преди да се предоверите, прочетете деликатно наличието на определения от вас артикул. Не се подвеждайте единствено от огромните ярки букви на етикета. Избягвайте храни, които имат в състава си огромни количества натрий, захар, калории, а се насочете към тези, чиито % на наситените мазнини е по-малко от 8.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР