Ще търсим алтернативни начини, да са се намалят опашките по

...
Ще търсим алтернативни начини, да са се намалят опашките по
Коментари Харесай

Министър с важна среща на Капъкуле. Отпушват границата

Ще търсим различни способи, да са се понижат опашките по границата с Турция.  Днес  обсъдихме значими въпроси за граничните  преходи и получихме благодарности за напъните ни да понижим опашките по границата. През последните месеции бяха положени старания, които  са оценени от Турция.

Това съобщи след срещата си с Адил Караисмаилоглу, министър на превоза и инфраструктурата на Турция, транспортният министър Христо Алексиев. Срещата се състоя на Капъкуле. 
-->
След коронавирус рецесията и възобновяване на международната стопанска система всички потоци се насочиха през нашия район. До октомври  т.г. са обработени със 100 000  товарни автомобила в съпоставяне със същия интервал на м.г., сподели Алексиев.  Той сподели, че се чака трафикът да се усили, по тази причина се търсят други възможности. Сред тях е актуализация на спогодбата на граничните жп преходи и обслужване на гара Капъкуле, която е подписана още през 2006 година.

У нас се построи добър механизъм за качване на тировете на жп превоз и от ден на ден трафик би трябвало да се трансферира на  този превоз, сподели още той.  Министърът сподели още, че се работи  по концепцията за нова жп връзка ЛесовБизнесо- Елхово- Ямбол, както и за ускорение на процедурите по  ро- ро линията по Бургас -Карасу. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР