Ще стане ли стадион "Пловдив" втори национален Спорът за авторските

...
Ще стане ли стадион "Пловдив" втори национален Спорът за авторските
Коментари Харесай

Спорът за авторските права блокира ремонта на стадион...

Ще стане ли стадион "Пловдив " втори народен

Спорът за авторските права отсрочва идната стъпка - планиране. Според общинските адвокати правата принадлежат на арх. Владимир Рангелов, а не на арх. Валентин Маринов, който е подготвен да приготви работен план. Арх. Рангелов, който е умрял, е взел участие в първата реорганизация на стадиона, а арх. Маринов - във втората.

Оказа се, че има и различен създател на първия план - арх. Илия Харизанов, който е на 97 години. Както " Марица " неотдавна писа, с писмо до кмета Иван Тотев той се отхвърля от авторските си права. " Искаме да проведем среща с арх. Харизанов и да забележим документи, които да удостоверяват, че в действителност е притежател на авторските права ", сподели зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Специалистите от Община Пловдив са издирвали чертежите за първия градеж на стадиона в Държавен списък, само че не са разкрили.

Вариантите по този следващ проблем са два. Единият е в Община Пловдив да признаят, че арх. Илия Харизанов е един от законните и първи създатели на стадиона и че той е трансферирал правата си на арх. Валентин Маринов. В този случай проектирането ще бъде предоставено на арх. Маринов. Вторият е в администрацията да решат, че доказателствата са незадоволителни. Тогава ще бъде разгласен конкурс за планиране или модерният в последно време инженеринг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР