Ще стане ли градът на барикадите отново градът на братя

...
Ще стане ли градът на барикадите отново градът на братя
Коментари Харесай

Ври и кипи в Дупница! Народът изумен от резултатите: Човек на брат Галев става кмет на града?

Ще стане ли градът на барикадите още веднъж градът на братя Галеви? Този въпрос си задават дупничани, които са сюрпризирани от кметския избор. При обработени 74,14% от бюлетините към 6 часа тази заран, претендентът на Българска социалистическа партия Първан Дангов води в Дупница с 35,33%. За него са дали своят вот 4 438 от гласоподавателите. След него с 23,71% е претендентът на ГЕРБ инж. Методи Чимев с 2978 гласа, написа Лупа.
Г-н Дангов осъществя „ доста “ планове по време на своето ръководство. Той построи старешки дом, открит от него и госпожа Масларова. За въпросния старешки дом страната отпуска към 3 млн. лв.. Той обаче се построява до недодялан градеж и тук всичко стопира. Парите са усвоени, а старешки дом няма и до през днешния ден. Има недодялан градеж с дограма и стени.
Ветеринарният доктор построи и морга за 1 млн. лв., която я няма и до през днешния ден. Парите също ги няма. Милионът е усвоен незнайно защо и незнайно къде е потопен.
Първан Дангов е бил кмет на Дупница в интервала 2003 – 2007 година. През 2003 година Дангов става кмет, изпреварвайки предходния кмет на Дупница от интервала 1999 – 2003 година арх. Асен Пилев. Арх. Асен Пилев осъществя един несъмнено сполучлив мандат и всички в града чакат, че ще получи втори мандат.
В навечерието на изборите обаче Дангов получава решителната поддръжка на Пламен Галев и дружината му, които по това време са незаобиколим фактор в Дупница. Благодарение на тяхната мощна поддръжка, съпроводена от закани и рекет на втория тур Дангов обръща резултата и за всеобща изненада е определен за кмет.
В началото Дангов е предан към братя Галеви и им раздава публични поръчки, а малко по-късно стига до там, че афишира Пламен Галев за персона на годината за 2004 година и му връчва премията пред аудитория.
В идващите месеци обаче връзките сред Дангов и Галев изстиват. Дангов взема решение да се еманципира и се обкръжава със собствен личен обръч от компании, като структурите на Пламен Галев от ден на ден отпадат от играта. Реакцията е бърза и неумолима. Пламен Галев и обкръжението му афишират Дангов за зложелател и си слагат за цел отстраняването му.
Дангов прави обезверен опит да се запази, като провежда демонстрации под мотото „ Не на страха “. По време на едно такова шествие в града е поканен тогавашния вътрешен министър Румен Петков, като Дангов има вяра, че той ще го поддържа във към този момент откритата война против Галеви. Това обаче не се случва. Дангов с учудване чува от съпартиеца си Петков неговото изявление пред медиите, че съгласно него в Дупница няма нищо неправилно, а Пламен Галев си е един честен предприемач.
Не е ясно през днешния ден какви са връзките на Дангов и Пламен Галев и дали мутрата, търсена от „ Интерпол “ не желае да се върне на бял кон в Дупница, под покровителството на Българска социалистическа партия претендента за кмет на града.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР