Ще си потърся правата, но след като Иван Гешев вече

...
Ще си потърся правата, но след като Иван Гешев вече
Коментари Харесай

Пламен Бобоков хвърли обвинения към Борисов, Пеевски и Гешев

„ Ще си потърся правата, само че откакто Иван Гешев към този момент не е основен прокурор, тъй като той в този момент има отбрана от позицията, която заема. Главният прокурор е доста безочлив измамник ”, съобщи пред Нова телевизия предприемачът Пламен Бобоков.

Той и брат му Атанас бяха задържани за присъединяване в “организирана незаконна група ” - обществено известното “дело за боклука ”. После получи още обвинявания - за търговия с въздействие и владеене на антики. Според Пламен Бобоков обаче няма формирано дело против двамата братя за противозаконен импорт на боклуци.

Бизнесменът изригна против водача на ГЕРБ Бойко Борисов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, като хвърли поредност от обвинявания по тях.

" Прокуратурата е напълно подчинена на триумвирата в лицето на нейния водач Гешев. Изпълняват си показни акции, привикват премиера, пробват се да пречат, стопират правораздаването. Махането на Гешев е значимо за правовия ред, справедливостта и възмездието ", сподели Бобоков и свърза Борисов, Гешев и Пеевски с понятието „ хунта “.

След като основният прокурор написа писмо до институциите в Европа, с цел да се оплаче, че изпълнителната власт пречи на правосъдната да си прави работата, в документите беше посочено и името на Пламен Бобоков.

„ Мисля да си потърся правата, само че откакто Гешев към този момент не е основен прокурор. Надявам се скоро това да се промени. Да, несъмнено, ще го осъждам. Той е доста безочлив измамник. Той написа, че сме Оперативна програма за противозаконен импорт на боклуци, единствено че нямаме повдигнато обвиняване “, сподели предприемачът.

Той счита, че задачата на „ триумвирата “, както го назовава, е била персонална разпра с него и брат му. Пеевски, Гешев и Борисов, съгласно него, употребявали „ големите медийни запаси, които имат “. „ Ние бяхме посочени като врагове и в основата на това беше Бойко Борисов “, сподели Бобоков.

Според него единствено 2,5% от импортираните от компаниите на братя Бобокови боклуци са били рискови за околната среда. Той съобщи, че във компанията им „ Монбат “ са създали съоръжения след сделка с Министерството на околната среда и водите, където да преработват боклука „ и той към този момент да не е рисков “.

„ Всички схванаха, че става дума за поръчка – искаше се ние да бъдем унищожени и бизнесът ни да бъде разграбен. Имахме връзка с Борисов, не мога да си изкривявам душата. Той в никакъв случай не е бил благоразположен. Не сме комфортни, не сме от неговия кръг и взема решение да ни отстрани, тъй като си фантазира, че другояче може да бъде свален “, разгласи Бобоков.

" Към него е закрепен Пеевски. На 28 май 2020 година имахме рефинансиране в „ Монбат “ за сериозна сума, в същия ден бяхме ударени и банката спря рефинансирането. Станахме неизрядни длъжници. Акциите ни започнаха да падат “, показа той развиването на нещата.

Запитан на няколко пъти дали има доказателства за всичко, което твърди, Бобоков даде негативен отговор. „ Няма по какъв начин да взема записи от това, което те си вземат решение всяка заран. Всяка заран в 6 ч. Борисов и Пеевски си вършиха брифинги, те не могат да спят ", описа Пламен Бобоков. Поканен няколко пъти обаче той отхвърли да назове имена на хора, от които идва информацията, безапелационен бе, че ще пази в загадка източниците си.

Кирил Петков дава образец за корупция като пита за какво никой не е разследвал кой снима спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. „ Развитието на проблема би трябвало да тревожи Борисов. Аз нямам терзания от нищо. В момента, в който се разбере кой е правил фотосите, Борисов ще влезе в пандиза. Това са фотоси, които са правени в разнообразни дни, теорията му по какъв начин някой е вкарвал кюлчета и евра, е неуместна “, безапелационен е предприемачът.

Съпругата на Бобоков също беше намесена в тази ситуация, като се твърдеше, че е допустимо тя да е направила фрагментите. Пламен Бобоков обаче дефинира тази информация като „ пряк удар “ против него.

По обвиняванията за търговия с въздействие поради известията с Узунов с подмятания за това, че Бобоков пробва да настройки свои хора на избрани постове и желае услуги от секретаря – делото още не е влезнало в съда. Бобоков и Узунов даже осъдиха прокуратурата за безучастие. Той разкри, че към момента поддържа контакт с Пламен Узунов и с президента Румен Радев, който поздравил за Нова година. „ Поздравих и премиера “, сподели предприемачът.

Той счита, че предизвикването пред " Продължаваме промяната " е доста съществено. Те би трябвало да знаят, че нямат право на неточности. Няма да е елементарно. Имам вяра. Но имам и рецензии – това феодализиране на министерствата ще докара неизбежно до спор и държавното управление ще се разпадне ", сподели Бобоков.

" Изпусна се най-важното позитивно качество в огромната коалиция – актуален надзор и контрол. Виждам един модел на феодализация в някои министерства. Ще станат проблеми в други министерства, които не се управляват от „ Продължаваме промяната “ и те ще рефлектират върху премиера. Този кабинет няма да се задържи дълго “, планува Пламен Бобоков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР