Ще се третират като велосипеди, максималната им скорост – до

...
Ще се третират като велосипеди, максималната им скорост – до
Коментари Харесай

Без Е-тротинетки по бул България

Ще се третират като колела, оптималната им скорост – до 25 км/ч
Без Е-тротинетки по бул. „ България ” в София, където скоростта е над 50 км/ч, а сега скутерите са честа панорама в бус лентата. Тротинетки няма да се карат и по другите огромни булеварди, на които няма велоалеи. Те ще се третират като велосипедите и ще могат да се движат по велоалеите и в улиците, по които придвижването е лимитирано до 50 км/ч. По тях условието е тротинетките да се движат най-вдясно на пътното платно. Това стана ясно от думите на Малина Крумова, ръководител на Държавната организация " Безопасност на придвижване по пътищата " пред bTV.

Засега не се планува е-скуетерите да подлежат на регистрация, защото това е спомагателна административна тежест.Според Крумова в случаите на нарушавания се плануват санкации както при велосипедите, като актове могат да се издават и по ЕГН, не е наложително индивидът да има шофьорска брошура.

Крумова акцентира, че лицата от 14 до 16 години ще могат да употребяват е-тротинетките единствено по велоалеите, а лицата над 16 години ще могат да се движат и по улиците с ограничаване до 50 км/ч.

Крумова добави, че позволената скорост ще бъде до 25км/ч, само че към момента се търси вид по какъв начин ще се реализира контролът на допустимата скорост.

Задължителното облекло при карането на е-тротинетка ще включва каска (която и в този момент е задължителна) и светлоотразителни детайли върху облеклата или раницата, добави ръководителят на Държавната организация " Безопасност на придвижване по пътищата ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР