Ще се изненадате, че тези, на пръв поглед нормални храни

...
Ще се изненадате, че тези, на пръв поглед нормални храни
Коментари Харесай

10 храни забранени в някои държави

Ще се изненадате, че тези, на пръв взор естествени храни са неразрешени в някои страни по света.

Ще се изненадате какъв брой, на пръв взор естествени храни, са неразрешени в света. Защо? Поради голям брой аргументи – опасения за здравето, канцерогенно наличие или културни табута. В някои страни не може да консумирате конско месо, макар че в други се счита за деликатес. На места пък е неразрешено храненето с месо от крава или свинско, основно заради религиозни съображения.

Ето 10 от неразрешените храни по света:

10. Консервирани макарони със сирене

Въпреки, че потреблението на макарони към момента не е противозаконна, консервираният артикул съдържа жълт оцветител, който е нездравословен за децата, както и за възрастните. Поради тази причина в Норвегия и Австрия те са строго неразрешени.

9. Гъши дроб

Гъшият дроб е един от най-високо ценените деликатеси в Европа. Той обаче не може да бъде употребяван в Израел, Аржентина, Индия и елементи на Съединени американски щати. Тази възбрана е наложена, поради метода на развъждане и насилственото угояване на пернатите животни.

8. Хайвер

Вероятно това е най-класната храна. Въпреки това, тя е неразрешена в Иран поради сериозно застрашените от изгубване риби.

7. Кетчуп

Една от най-странно звучащата възбрана за храна в листата, само че във Франция на учениците е неразрешено да употребяват кетчуп, показват от foodpanda. Това е по този начин, тъй като се смята, че вкусният сос унищожава френската кухня.

6. Шоколадово яйце

Добре познатото шоколадово яйце идва от Италия, само че е неразрешено в Съединени американски щати. Това е по този начин, поради дребните играчки, които се крият под шоколада. Американските управляващи забранили този артикул, заради заплахата от усвояване на скритата изненада.

5. Свинско месо

Консумацията на свинско месо е изцяло неразрешена в мюсюлманския свят заради религиозни аргументи. В тези страни се счита, че свинското е „ мръсно ” месо.

4. Чесън

Чесънът механически не е неразрешен, само че е тематика табу измежду будистките монаси в Китай и някои индуси. Според тях чесънът е заветен, тъй като се счита за храна на Боговете.

3. Мастило от сепия

В доста региони мастилото от сепия се смята за кулинарен деликатес, само че не и в Южна Корея. Там е неразрешена продажбата на мастилото и артикули, които го съдържат, поради опцията от отравяне.

2. Баница с месо

В Сомалия е неразрешено да се подготвя и яде такава баница, тъй като преди години недобросъвестни търговци продавали развалено смляно месо.

1. Непастьоризирано мляко

В Канада е неразрешено да си купувате мляко, което не е пастьоризирано, заради заболяванията, които може да аргументи и поради равнищата на хигиена при доене и предпазване.

Инфо: www.economic.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР