Ще се борим да отпадне ДДС-то за храни и лекарстваЩе

...
Ще се борим да отпадне ДДС-то за храни и лекарстваЩе
Коментари Харесай

Д-р Костадинов: Вземаме мерки за да не изчезнем като нация

Ще се борим да отпадне ДДС-то за храни и медикаменти Ще повишим държавните тласъци, с цел да увеличим раждаемостта Ще възстановим доверието в българския национализъм За 32 години сменихме ограничавания суверенитет с префиненото иго Българите жадуват за управници, които да ги е грижа за народа ни, споделя водачът на Възраждане доктор Костадин Костадинов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
- Д-р Костадинов, частичните локални избори в Благоевград се одобряват от всички като генерална подготовка за парламентарния избор на 11 юли. Възраждане участваше със собствен претендент в Благоевград - Цвета Рангелова. Как се показа партията и какви заключения си направихте от резултатите?

- На локалния избор Възраждане се утвърди и като първа патриотична мощ. Напомням, че обединението Български патриоти: Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ на изборите в Благоевград поддържа претендента на ГЕРБ, което действително демонстрира, че те не престават да са част от статуквото.Десет дни преди изборите всички продавачи на гласове бяха профилактично арестувани в полицията. Добрата работа на Бойко Рашков докара до провеждането на почтени избори в Благоевград. В резултат на това изборната интензивност в циганските секции и местата, където нормално се купуват гласовете, беше под 5%. Като цяло изборната интензивност беше доста ниска, само че главната причина за нейния спад е, че ГЕРБ и ВМРО-БНД не съумяха да си купят гласове и застанаха на трето място в класацията.Ако бъде прекъснато пазаруването и продаването на гласове и на национално равнище, на парламентарните избори ГЕРБ ще е трета политическа мощ, а българските така наречен патриоти (ВМРО-БНД, НФСБ, ВОЛЯ) няма да имат представители в 46-то Народно заседание. Така Възраждане ще реализира една от задачите на акцията си, а точно - да изобличи отровните двойници на българския родолюбец и да възвърне доверието в българския национализъм.Що се отнася до шумно рекламираната коалиция " Демократична България ", нейният резултат е по-слаб от този на Възраждане и е под 4%. Най-отявленият американски политически индивид в страната ни получи гласовит пестник от жителите на Благоевград.

- За патриотичния избор на българите се борят доста обединения - с изключение на партия Възраждане и новата обединението на Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ВОЛЯ, " Атака " на Волен Сидеров, левия съюз на Жан Виденов. На какво залага " Възраждане " за вота на 11 юли?

- Възраждане залага на действителни дейности. Зад нас стоят действителни резултати, които сме постигнали. Ясно сме декларирали желанието си да работим за българския народ. Всички жители знаят, че аз съм политик, който постоянно си подвига телефона и е подготвен да помогне на всеки българин в потребност или да чуе неговата позиция за оправянето с икономическата рецесия, или по какъв начин мечтае да се развива България. Това е ролята на политиците, това е моята роля.Винаги съм бил покрай хората и по този начин ще бъда постоянно. Когато разпознахме демографската политика като най-страшния проблем на страната ни, започнахме да даряваме средства на двойки с репродуктивни проблеми. Над 60 българчета са родени с помощта на тези средства, което значи, че десетки български фамилии са прегърнали своята дълго чакана рожба. Виждайки духовния разпад и това, че страната не прави нищо, за съхраняването на националната еднаквост на генерации българчета, аз написах, а ние от Възраждане издадохме учебник по Родинознание от 1 до 4 клас и започнахме да раздаваме учебника гратис.Културно-историческото ни завещание е оставено неподдържано и обрасло в треви. Ето за какво ние от Възраждане събираме групи от доброволци - почистваме монументи, облагородяваме терените по места, където е непокътната българската история.Или накратко казано, вършим всичко каквото можем със лични сили. Заради това се занимаваме и с политика, тъй като влизайки в 46-то национално заседание и имайки достъп до лостовете на ръководство, ние ще имаме опция за законодателни промени, осъществени с грижа за българския народ, с които ще създадем първи стъпки към дълго чаканата смяна, за която всички ние жадуваме.Това отличава Възраждане от горепосочените субекти. Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ВОЛЯ, " Атака ", Жан Виденов са хора, които към този момент са посочили какво могат в българската политика. Ние сме слушали техните обещания по време на предизборна акция, само че ни прави усещане, че всякога щом изборите преминат обещанията се не помнят, с цел да се сетят за тях на идната предизборна акция. Голяма част от тези хора трансфораха патриотизма в трапеза, от която се хранят.

- Организирахте огромно шествие за 1340 години Дунавска България. Какво Ви споделиха хората, които участваха в него?

- На шествието участваха стотици жители, които под звуците на гайда изминаха пътя от Народното събрание, знак на Държавността до Националния замък на културата. Освен поздравления за самодейността обаче най-често задаваните въпроси бяха: Защо страната не означи годишнината? Защо страната от ден на ден абдикира от честванията на значимите дати от историята?

- Приоритет № 1 на Възраждане е възобновяване на държавността. Кои са стъпките за това?

- Първото, което е належащо да се направи,  е българските политици да спрат да вървят в непознати посолства, най-много в американското, което на процедура в последните години реди българските Министерски препоръки. Ако не спрат българските политици да вървят по непознати посолства, в никакъв случай няма да имаме лична и суверенна страна.На второ място е належащо да върнем вярата на българите, че България може да е суверенна и самостоятелна страна. Да намерим метод да  противодействаме на държавната агитация, която към този момент 32 години ни изяснява, че България не може да е самостоятелна. Истината е, че ние сменихме една форма на стеснен суверенитет преди 89 година с друга форма на стеснен суверенитет. И, с цел да е още по-префинено робството, в което изпаднахме в този момент на нас ни се изяснява, че по този начин е на всички места по света и че самостоятелни страни няма, което не е истина. Ето за какво Възраждане ще работи за цялостното Възраждане на българската самостоятелност и суверенитет.

- Възраждане желае специфична политика на Европейски Съюз към България като най-бедната страна в съюза. Какво би трябвало да включва тази политика и по какъв начин би трябвало да се отстоява?

- Необходимо е да се възстановят кохезионните фондове особено за България, тъй като в действителност това е квинтесенцията на  европейската взаимност. Или точно по-богатите елементи на Европа да подкрепят по-бедните, с цел да се преодолее изоставането на обособените страни да се преодолее разликата в стандарта, тъй като в случай че има Европейски съюз на две и на три скорости, това значи, че просто Европейският съюз няма да продължи да съществува подобен, какъвто е умислен.На второ място би трябвало да се даде опция на България да организира специфична икономическа и обществена политика, която да даде опция страната ни за избран интервал от време да има доста по-облагодетелстващи нейния пазар, в сравнение с европейския общ пазар, правила и правила.

- Каква поддръжка за пенсионерите в коронакризата планува Възраждане?

- За страдание пенсионната система в България не обезпечава почтени старини на нашите родители. Тя, сходно на всички останали значими за страната ни браншове, е в провал. Могат да се създадат няколко неща за актуалните пенсионери. В България към 3 милиарда лева се употребяват за обществени помощи. Нека си кажем почтено, че огромна част от тях се дават на хора, които не работят, раждат доста и са се научили да надхитряват системата, която им го разрешава. Една от аргументите е, че тези хора всеобщо са необразовани и елементарно манипулируеми, а на избори са главният гласоподавател на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ и Движение за права и свободи.На първо време  тези 3 милиарда лева в държавния бюджет могат да се преразпределят като 1 милиарда остане за подкрепяне на хора с невисок обществен статус, а останалите 2 милиарда лева се насочат към пенсионната система. Възраждане желае да отпадне ДДС-то за храните от дребната потребителска кошница и за медикаментите. Това са нещата, които пенсионерите най-вече купуват. С отпадането на ДДС-то ще спадне себестойността на тези артикули. Така покупателната дарба на пенсионерите ще се повиши.В дълготраен проект обстановката може да се усъвършенства, в случай че се организира осведомителна акция, която коментира потребността от самостоятелно икономисване за интервала на свободното време или нашите старини. Има благоприятни условия, с които в интервала на интензивно време работещите могат да отделят суми за себе си за интервала на старини и страната би трябвало да насърчава това с нужните тласъци. Можем да помислим и по спомагателните пенсионни фондове, чиито вложения в този момент се  ръководят от частни компании.

- Демографската рецесия е един от най-сериозните проблеми на страната ни. Какви ограничения за превъзмогването й оферирате?

- Демографската рецесия е най-големият ни проблем. Ние понижаваме в спокойно време с по 100 000 годишно? Ние от Възраждане имаме особено създадена стратегия за превъзмогването на демографската злополука, в която всички ръководещи сложиха страната ни в последните 32 години. Наложително е договаряне на помощ от страна на Европейския съюз и финансирането на пакет от стопански ограничения за завръщането на българските емигранти в страната ни.В програмата на Възраждане за справяне с демографската рецесия са заложени още: повишение на обществената помощ за развъждане на дете; право на обществена помощ за развъждане на дете за всяко семейство на работещи родители; съответно подкрепяне на многодетни семейства; увеличение на държавните тласъци за фамилии за повишение на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства; обезпечаване на повече благоприятни условия за безвъзмездна асистирана репродукция; съответно подкрепяне на фамилии с деца в неравностойно здравно или обществено положение; осъществяване на програмата  за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в непознати страни, и на лица с български корени  да се върнат в България, с облекчена процедура за това; насърчаване на специфични стопански зони в изоставащите райони на страната, с което ще бъдат обезпечени повече работни места в по-малките градове; данъчни тласъци и в допълнение финансиране за развиване на селските региони на България.

- Какви промени в просветителната система планува партията Ви?

- Българската просветителна система е детайл от суверенитета на страната. В българското учебно заведение се образоват децата на България. Важно е българското дете и семейство да бъдат сложени в центъра на всяка политика.  Мерките, които Възраждане планува за българското обучение, са: унищожаване на делегираните бюджети; въвеждане на мандатност за директорите; понижаване на административната тежест в работата на учителите; пренаписване на учебниците по история и литература в дух на родолюбие; възобновяване и развиване на филантропичното и професионалното обучение и държавна поддръжка за даровитите възпитаници.България има потребност от Възраждане на всички основни сфери и ние от Възраждане имаме смелостта да поемем политическата отговорност за това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР