Ще работим за детайлно коалиционно споразумение, което не е било

...
Ще работим за детайлно коалиционно споразумение, което не е било
Коментари Харесай

Лена Бориславова, ПП: Работим за детайлно коалиционно споразумение с 4-годишни цели

„ Ще работим за детайлно съдружно съглашение , което не е било виждано преди в нашата политическа действителност. Ще се заложат в него четиригодишни цели. “ това сподели в изявление за БНР Лена Бориславова от юридическия екип на „ Продължаваме промяната “.

Няма небрежно да стиснем ръце без ясни цели, без ясни периоди “, съобщи Бориславова относно почналите срещи и договаряния с евентуални съдружни сътрудници на Политическа партия.

Според нея „ всяка от тези обединения осъзнава, че е извънредно значимо най-сетне да формираме държавно управление, което да работи дълготрайно “.

„ Имаме повече общи линии за договаряния, в сравнение с разграничителни такива . Имаме общо схващане за това, че основният прокурор би трябвало или да бъде отстранен като такава фигура, всевластна, или да бъде сведена до един административен началник, каквото е решението в много европейски страни “, уточни Бориславова в предаването „ Преди всички “.

 Лена Бориславова Личен списък Във вчерашните срещи с евентуалните съдружни сътрудници не са били обсъждани политики и не са били коментирани имена, постове и претенденти , удостовери Бориславова.

Като предпочитани сфери, в които предстоят задълбочени диалози, Лена Бориславова очерта правосъдната промяна, енергетиката, опазването на здравето и образованието.

„ А тимът “ ще бъде образуван в огромната му част от листите на Политическа партия, както и от най-хубавите претенденти от всяка от обединенията в новата коалиция, разясни Бориславова.

„ Не е компромис да предложиш поста на най-компетентния претендент “, посочи тя, запитана дали е допустимо да има други кандидатури да вземем за пример за финансов министър, с изключение на тази на Асен Василев.

Относно енергийната рецесия Бориславова означи, че ще бъдат препоръчани съответни ограничения. Една от ограниченията ще бъде начало на незабавни договаряния за търгуване на по-евтиния азерски газ.

По тематиката със здравната рецесия и имунизациите Лена Бориславова посочи, че съгласно ПП на първо време би трябвало да има осведомителна акция, която да разкрива рисковете както от неваксинирането, по този начин и от самото имунизиране , както и да се изследва за какво българинът има съмнение към имунизациите.

„ Дали това е тъй като той се усеща слаб и болен, дали тъй като не се е уведомил, дали тъй като отводът му да се имунизира е форма на протест против досегашното ръководство – той просто не има вяра на институциите, които внезапно са решили да се загрижат за него. След като разберем тези аргументи, ние ще знаем по какъв начин по най-хубавия метод да адресираме тази песимистичност на българина. “

От Политическа партия заставаме твърдо зад доброволната имунизация , увери Лена Бориславова. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР