Ще предам съвсем малка част от разговор с дама, която

...
Ще предам съвсем малка част от разговор с дама, която
Коментари Харесай

Ерес. Предколедно за обичта, ваксините и папа Луций III

Ще предам напълно дребна част от диалог с дама, която ми звънна, с цел да ме предложения да направя семинар пред чиновниците в огромна компания.

Започна по този начин:
Тя: Госпожо Де Мео, Вие сте образован човек и сигурно сте имунизирана. Уверявам Ви, че в залата ще участват единствено имунизирани чиновници, тъй че можете да сте безусловно спокойна за здравето си! В нашата компания привилегиите за имунизирани са съществени и хората последователно избраха непринудено да го създадат. Изключително сме горди с демократичната си политика! Ще се съобразим напълно и с финансовите Виусловия...

И приключи по този начин:
Аз: Не съм имунизирана, само че благодаря, че отбелязахте, че съм образован човек! Заради това ще приключа недостойния диалог и ще откажа и привилегиите, и поканата. Хубав ден! И по този начин...

Помните ли по какъв начин при започване на тази полуда доста се говореше, че вирусът, видите ли, ще промени хората към по-добро. Постоянно се разгласиха фотоси и клипове на пеещи по терасите хора. На хора, които непринудено пазарят на заболели. На доброволци по лечебните заведения... По това време се сдърпах с много народ, потвърждавайки, че в действителност епидемията ще изкара нескрито най-страшното от индивидите.

Дали станахме по-добри?
Или още веднъж завъртяхме това магично колело на историята, което потвърждава, че нищо ново не се случва под слънцето. И изобретихме за следващ път нещо, изобретено от дълго време.

Този път - Светата инквизиция.
Нито за момент не ще се извиня за „ неуместното ” съпоставяне. Ще кажа единствено, че съм в цялостно схващане какъв брой хора ще отчайвам с този пост.

Кратка историческа информация:
Светатата инквизиция е родена в лоното на европейската цивилизация. Въведена е от папа Луций III, в края на 12-ти век. Задачата й е да проверява и осъжда случаите на разкол.ЕРЕС (от гръцки: hairesis/αιρησις ) значи ИЗБОР.

Това е общото име, с което християнската черква посочва всички религиозни учения, отклоняващи се от формалната доктрина.  С годините активността на Инквизицията и предметът на гонене се трансформира и развива:

През 13/15-ти век тя е ориентирана към ереста като антидържавно събитие. През Ренесанса към този момент преследва и самата еретична мисъл.  През 15-ти век еретиците са упрекнати, че популяризират чумата и тровят водата.През 16/17-ти век Инквизицията е острието на Контрареформацията.През шестте века на своето битие Светата Инквизиция взима стотици хиляди жертви, избрали да мислят и имат вяра по друг метод или просто наклеветени, че го вършат, „ продавайки непринудено душите си на Дявола ”.И ето я актуалната Инквизиция, родена още веднъж в люлката на европейската цивилизация. Тя още веднъж твърди, че има единствено една Истина и още веднъж я облича в златните дрехи  на „ грижата за близък ”. Отново афишира, че всичко отвън нейната доктрина е опасност, разкол и антидържавно събитие.В края на 12-ти век, идеята е велика и свещена. Спасявала е човешки души. Казвала се БОГ! В началото на 21-ви век, идеята е велика и свещена. Спасява човешки тела. Казва се ЖИВОТ!

След 800 години еволюция!

И когато идеята е толкоз велика и свещена, тя не признава друга воля, друга мисъл, друга религия, друга потребност, друг боязън, друго познание, друг блян. Защото особеното може да бъде единствено ОПАСНО!

Не, не ме разбирайте както ви е комфортно!
Защото аз не споделям, че няма вирус!
Не споделям, че съм анти ваксър!
Не споделям, че ме заразяват от въздуха!
Не споделям, че имунизираната ми майка е чипирана!
Не споделям, че земята е плоска
Казвам, че мисля друго.Казвам, че 50% от имунизираните ми познати са с подправен документ, тъй като не желаят да се имунизират, само че би трябвало да изкарват хляба си!Казвам, че 90% от приятелите ми не са имунизирани. И не желаят да бъдат.Между тях има хора със фамилии, с всевъзможни специалности и друго обществено състояние. Обединяват ги следните признаци – пъстри са, живеят здравословно, мислят, творят, спортуват, не мърсят, доста от тях отглеждат храната си, декларират самоуверено истината си и отстояват позициите си.  

Наричат себе си свободни хора.

Това е онази вариация на биологичния ни тип, за която свободата и чистата съвест постоянно ще бъдат по-важни от улеснения, привилегии и благосъстояния. Те са част от малцинството и в България, и по света. Не, не от това болно малцинство, подвластно от международните конспирации, нито от другото, отказващо да се труди, медитирайки в полусъзнание.Те са част от това блестящо малцинство, което с цялото си сърце има вяра, че животът е велико премеждие на свободния разум!
Но те са еретиците, мислещи друго!
Дали обичам другите 10%?

Много! Защото другарството не е нещо, което зависи от имунизациите!
Някога Инквизицията е убивала след страшни мъчения тези, които „ непринудено са продали душите си на Дявола ”.
Сега Инквизицията безпощадно лишава от права не имунизираните, заявявайки, че това е техен непринуден избор.
Казвам, че има нещо надълбоко сбъркано.И е извънредно време да си зададем почтено въпроса, какво е то!

Защото в случай че Инквизицията продължава да назовава инакомислещите „ плоскоземци ” (цитирам доктор по национална телевизия), да не разрешава на децата да вървят свободно на учебно заведение и да лимитира насъщната нужда от човешко другарство, ще потвърди, че не е единствено грозна метафора, а уродлива реалност! И колкото и да твърди, че съществува „ в името на човешкия живот ”, тя само ще отнеме човешкото от човечеството.Ще отида и по-далеч. Покрай този вирус все се чува въпроса " Защо? ".Защо ни се случи? С какво сме неверни? Честно ли е да си отиват толкоз хора?...И ми се желае да намеря думи, които да не са тежки за това " честното ". Но както и да го обърна, все тежко ще прозвучи.Честното, благи хора, в действителност рядко е по човешкия критерий. Все не помни индивидът, че оня Господ (или Висш разум), на който се уповава, е Творец и на други дихания. И гледа да е в Равновесие общото и цялото.И в случай че индивидът е наклонил везните към себе си, тъй като прекалено много е взел от общото, може би Творецът е намерил метод да върне равновесието.Помните ли при започване на епидемията какъв брой клипове се снимаха на природата, която си поемаше мирис, до момента в който хората бяхме затворени?
Ще посмея да изкажа съмнение, че след всички горещи молебствия и невероятни медицински достижения, Господ едва ли си споделя: " Този ще го пощадя, тъй като се разкая и се имунизира ". Възможно е Господ просто да отбелязва: „ Този там е човек. Той е от оня завършек на везните, който натежа ”.Не ме напуща мисълта, че индивидът първо би трябвало да си спомни що е любов и респект към индивида. Пък бил той и друг от него човек!

Що е помощ, дълг, независимост, признателност... Да си спомни не по какъв начин да има, а по какъв начин ДА БЪДЕ!Дали пък Господ тогава отново ще рече, че човек за индивида потребен, може отново да е потребен за общото...Не знам, тежко е това домашно. Твърдя едно нещо сигурно:
Не съществува хуманно ръководство в човешката история, което да е поставяло здравето и живота против свободата на избор!!!

Може би имунизациите ще оказват помощ на милиони човешки тела. Но разделянето и отнемането на свободата ще лишават милиони човешки души и милиони човешки деца ще пораснат с разширени зеници пред екраните и сърца, лишени от наслада!
Говорете си, хора!
Чувайте се!
Иде Коледа...

с любов и респект, Розмари.
П.П. Поднасям своето най-искрено почитание към Ерол Ибрахимов!  https://offnews.bg/…/erol-ot-uikeda-obicham-stcenata-i-sega…Вярвам, че ще има и други!

/Фейсбук/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР