Ще отворим Кутията на Пандора - да се направят разходи,

...
Ще отворим Кутията на Пандора - да се направят разходи,
Коментари Харесай

Асен Василев и Корнелия Нинова с общо искане за внасяне на нов бюджет

Ще отворим " Кутията на Пандора " - да се създадат разноски, които да не се подсигуряват с доходи. Това сподели в изявление от трибуната на Народното събрание депутатът Асен Василев от " Продължаваме промяната " в дебата за бюджет 2022 година, който се организира през днешния ден в Народното събрание. Колективният разсъдък наду разноските и приходите, счита той.

Той съпостави цифрите: ще приключим съгласно прогнозата 162 милиарда лева Брутният вътрешен продукт при 139 милиарда лева предходната година, а се чака да нарасне по калкулации на Национален статистически институт и служебния кабинет. " Фантасмагории няма, информирайте се за последните данни на Национален статистически институт ", уточни Василев.

Ако се постанова да се изкара до юни - какво ще се случи с заплащанията към учителите, обществените заплащания, дълга и така нататък , пита някогашният министър на финансите.

По думите му огромен проблем ще е също, че в случай че се одобри удължителният бюджет на служебния кабинет, няма да може да се изтегли. Напълно безконтролно от финансова позиция, уточни той и дефинира като " обезчестяване на бюджетния развой ".

Вкарайте същински бюджет и изтеглете този преди първо гласоподаване , в противоположен случай първото полугодие на идната година ще се изяснява, са причините на депутата.

Корнелия Нинова се обърна към него " Къде ви е декларацията, с която искахте Народно събрание да задължи Министерски съвет да внесе постоянен бюджет? " . Тя изиска да се откри предметна опция тази декларация да се вкара през днешния ден за гласоподаване. 29 дни декларацията не е разпределена да влезе в зала - уточни Асен Василев и посочи, че ще се пита какво се случва с настояването на ПГ на Политическа партия.
 Българска социалистическа партия и Политическа партия нападат кабинета, Гълъб Донев не може да си разреши лукса да слуша рецензии
Българска социалистическа партия и Политическа партия нападат кабинета, Гълъб Донев не може да си разреши лукса да слуша рецензии

Служебният кабинет е отказал да извърши отговорностите си съгласно Венко Сабрутев от ПП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР