Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният

...
Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният
Коментари Харесай

Хамас отхвърли обвинението на Блинкън, че бави споразумението

Сами Абу Зухри, почитан чиновник на " Хамас ", съобщи, че държавният секретар на Съединени американски щати А нтъни Блинкен незаслужено упреква палестинската формация за забавянето на съглашението за преустановяване на огъня в Газа. Това съобщи " Ройтерс ".

Блинкен, който се среща с израелски водачи, с цел да разиска по какъв начин да се изпрати повече помощ в Газа, неведнъж приканва, което ще освободи заложници и ще реализира преустановяване на огъня. Блинкън разказва предлагането като " извънредно обилно ".

" Коментарите на Блинкен опонират на действителността. Не е необичайно Блинкън, който е прочут като външен министър на Израел, а не на Америка, да направи такова изказване ", сподели Абу Зухри пред Ройтерс.

Абу Захри добави, че даже израелският договарящ екип призна, че Бенямин Нетаняху е този, който пречи на постигането на съглашение . Той съобщи, че групата към момента изследва скорошното предложение за преустановяване на огъня. Хамас се стреми към непрекъснато преустановяване на огъня и евакуиране на Израел от Газа, до момента в който Нетаняху споделя, че Израел би трябвало да унищожи останалите формирования на Хамас в Рафах в южната част на Газа за личната си сигурност,
 В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа
В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа

Основният приоритет на Блинкън ще бъде да убеди израелското държавно управление да предприеме набор от съответни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР