Ще отидем на консултациите при президента за съставяне на правителство.

...
Ще отидем на консултациите при президента за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

Петков отвърна на Радев за консултациите

Ще отидем на консултациите при президента за сформиране на държавно управление. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Той отбрани бюджета за 2022 година, като означи, че най-вероятно ще приключи с недостиг от към 3%. " Приходите са повече, разноските са по-малко. Затова бюджетът за тази година ще бъде приключен “, добави Петков.
-->
По думите му, през днешния ден в Народното събрание са се чули хипотетични числа без логичност. „ Приходната част на бюджет, който няма да бъде импортиран, беше понижена на половина от това, което МВФ чака. Бяха подценени 4 милиарда доходи. Едновременно с това, финансовите разноски, каквито тази година имаме рекордни, ще се усилят с още 3 милиарда. Увеличаваме разноските, неизвестно за какво, с още 3 милиарда. 2022 година очевидно ще свършим с по-добър от упования резултат. В съществуващия бюджет имаме остатък. Явно служебното държавно управление го харесва, с цел да го продължи и напред “, смята Кирил Петков.

Съпредседателят на Политическа партия е безапелационен, че не влизаме в дългова серпантина. „ Съществуващият бюджет се показва по-добре от предстоящото. Днес даже самият финансов министър доста ясно сподели, че чака, че резултатът ще бъде по-добър, в сравнение с е бюджетиран. Бюджетът сега оставя България в много добра среда. Служебното държавно управление реши да не предлага нов бюджет, тъй като усеща, че даже съществуващият бюджет от тази година им прави задоволително добра работа. Плашиха ни за газа, тока, в този момент за бюджета “, разяснява той.

Очакванията му са пенсиите да се повишават, като изпреварват инфлацията. „ Бюджетът може да понесе увеличение на минималната работна заплата (бел.ред. на 860 лева.) и пенсиите, без да излиза на недостиг, повече от 3% “, уточни още Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР