Ще има среща на върха за реформата на еврозоната на

...
Ще има среща на върха за реформата на еврозоната на
Коментари Харесай

Ще има среща на върха за реформите в еврозоната, потвърди Туск

Ще има среща на върха за промяната на еврозоната на 15 декември в Брюксел макар политическата рецесия в Германия, удостовери в известие в " Туитър " ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

" За да бъде ясно: ще има среща на върха на еврозоната през декември ", написа той в обществената мрежа. Трябва да обсъдим защо, по какъв начин и по кое време ще напреднем по икономическия и паричен съюз (ИПС) и банковия съюз, добави той.

Туск посочи, че се е чул по телефона с ръководителя на Еврогрупата холандеца Йерун Дейселблум. На срещата на върха Дейселблум би трябвало да показа пред ръководителите на страните от Европейски Съюз резюме на реализирано по промяната на еврозоната.

Сред предлаганите хрумвания са обединен бюджет на еврозоната, която е подкрепяна от френския президент Еманюел Макрон, както и основаването на Европейски валутен фонд.

Европейската комисия също би трябвало да даде своя принос, като показа на 6 декември оферти по въпроса.

Неуспехът в договарянията за сформиране на ръководеща коалиция сред консервативния блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел, Свободните демократи и Зелените провокират опасения, че могат да бъдат спрени огромните промени, предстоящи в Европейски Съюз, напомня " Франс прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР