Ще има ли военен хеликоптер, който да смали телата на

...
Ще има ли военен хеликоптер, който да смали телата на
Коментари Харесай

Драма с хеликоптера, който ще свали телата на загиналите в Пирин

Ще има ли боен хеликоптер, който да смали телата на двамата починали в Пирин? Това е въпросът, който стои от няколко часа, откакто военните в началото отхвърлиха да дават машина. Причината са рисковите условия в планината. България няма избавителен хеликоптер и единственият късмет е да се употребява машина на военните.  

Вдигат боен хеликоптер, с цел да смъкват мъртвите тела от Пирин. Той ще излети от база Крумово, стана ясно доскоро. Междувременно избавителни екипи от Банско, Разлог, Сандански и София са в подготвеност да се включат в свалянето на ръка на телата на двамата починали.
-->
За акцията се приготвят над 20 души. Очаква се тя да продължи най-малко 15 до 20 часа, в случай че спасителите тръгнат пешком. Заради стръмния сектор, в който се намират двете тела, няма опция за потребление и на моторни шейни.

Паралелно с акцията по свалянето на двете тела, тече и друга избавителна акция в Рила след сигнал за мъж, който се е подхлъзнал от връх Калин към хижа " Иван Вазов " и е паднал неприятно. Към мястото се е отправил екип спасители от Дупница. Мястото е високо и не е известно какъв брой време ще продължи акцията.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР