Ще има ли утре кабинет с мандата на ГЕРБ? Прогнози

...
Ще има ли утре кабинет с мандата на ГЕРБ? Прогнози
Коментари Харесай

Ще имаме ли утре кабинет? Говори довереният човек на Радев

Ще има ли на следващия ден кабинет с мандата на ГЕРБ? Прогнози " за " и " срещу " валят отвред.

По тематиката се изрече и служебният министър на отбраната  Димитър Стоянов, който се смята за един от най-доверените на държавния глава Румен Радев.
-->
На съвещанието на комисията по защита, на което бе утвърдена военната помощ за Украйна, той изрази убеденост, че на следващия ден парламентарната рецесия ще бъде позволена и ще имаме постоянно държавно управление. 

Министърът приказва и за заместващите самолети, които би трябвало да осигурим, до момента в който дойде първата пратка от осемте F-16 от Съединени американски щати.

„ За заместваща платформа за изтребителната авиация – чакаме да дойде оферта тази или другата седмица от Швеция. Франция бяха преди една седмица на посещаване в авиобаза „ Граф Игнатиево “ и „ Безмер “, с цел да създадат оценка на опциите на авиационните бази. Вчера имахме посещаване от Израел. Процесите се движат, само че най-вероятно времето няма да ни стигне, тъй като чакаме на следващия ден да имаме постоянно държавно управление “, разяснява министърът.

Рискове за националната сигурност има, тъй като споровете са прекомерно покрай страната ни, само че действителна опасност все още няма, съобщи той в отговор на въпрос дали страната ни ще бъде въвлечена във войната, откакто даде въоръжение на Украйна.

Военната помощ, която България ще даде на Украйна, няма по никакъв метод да накърни качествата на Българската войска, изясни Димитър Стоянов пред публицисти след края на съвещанието на парламентарната комисия по защита.

Депутатите от комисията поддържаха на второ четене законопроект за одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. " За " гласоподаваха 13 депутати, двама - " срещу ", а един - " въздържал се ".

Рискове за националната сигурност има, тъй като споровете са прекомерно покрай страната ни, само че действителна опасност все още няма, увери Димитър Стоянов в отговор на въпрос дали страната ни ще бъде въвлечена във войната, откакто даде въоръжение на Украйна.

След ратификацията в Народното събрание има още една крачка – президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет, който да удостовери законопроекта за одобрение на съглашение сред министерствата на защитата на България и Украйна, посочи Стоянов.

„ Докато не излезе в Държавен вестник, няма по какъв начин да предоставим желаната техника на украинската страна “, сподели още министърът.

Има предпочитание от един съдружник да даде техника на България, само че диалозите са в прекомерно начален стадий, сподели Стоянов във връзка възможната опция страната ни да получи заместващо въоръжение, откакто изпрати помощ на Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР