Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години

...
Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години
Коментари Харесай

„Пфайзер“: Ще са нужни годишни ваксини за много години напред


Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за доста години напред, счита шефът на компанията „ Пфайзер “. В изявление пред Би Би Си доктор Албер Бурла разяснява, че ще би трябвало да се поддържа доста висока отбрана против ковид, съобщи bTV.

Интервюто е извършено преди появяването на новия вид „ Омикрон “, само че Бурла споделя, че компанията към този момент е произвеждала приспособени ваксини – първо за „ Бета “ разновидността, а след това и за „ Делта “, само че те не са били употребявани. В момента компанията работи по характерна ваксина за разновидността „ Омикрон “, която се чака да бъде подготвена за 100 дни.

До края на годината „ Пфайзер “ възнамерява да е обезпечил три милиарда дози, а за идната година са планувани още четири милиарда. На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е аморално, Бурла споделя, че в последна сметка се избавят човешки животи. „ Ние спестихме трилиони долари на световната стопанска система. Това е сериозна стъпка към нововъведения, с които да посрещнем идната пандемия. Хората би трябвало да схванат, че с цел да създадем нещо, което избавя животи и икономисва пари, би трябвало да има и финансова възвръщаемост “, разяснява Бурла.

Бурла насочи и апел към хората, които не желаят да се имунизират: „ За тези, които се опасяват, желая да кажа, че единствената страст, по-силна от страха, е любовта. Тази ваксина ще повлияе удобно освен на вашето здраве, само че и на това на вашите близки и хора, които обичате. “ Той разкри също, че е бил обект на подправени вести и конспирации. Първоначално ги приемал с подигравка, само че се появила вест, че брачната половинка му е умряла след сложена ваксина. „ Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме, е нищо спрямо нелепостите, които хората разгласяват. Все още има хора, които считат, че жена ми е умряла от имунизацията, а тя си е добре “, споделя Бурла.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР