Ще договорим и по-високо възнаграждение за учителите за 2022 г.,

...
Ще договорим и по-високо възнаграждение за учителите за 2022 г.,
Коментари Харесай

Такева: По-високи заплати за учителите, ако тестването продължи

Ще договорим и по-високо заплащане за учителите за 2022 година, в случай че продължи тестването и заболеваемостта не спадне. Министерството на образованието и синдикатите се договориха личният състав, който прави тестванията на дребните възпитаници, да получава по 100 лева Тези пари ще стартират да се изплащат още от този месец. Това съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

" Двете министерства се договориха, че би трябвало да се върнат в учебно заведение 5. и 8. клас, като се обезпечат безвъзмездни проби и за тях. Те могат и сами да се тестват, учителят единствено ще следи. Дълбоко съм уверена, че те би трябвало да се тестват у дома и да носят подготвен резултат. Дълбоко се колебая, че министрите ще се съгласят на това и още веднъж ще натоварят просветителната система'', добави Такева.

Тестовете, които би трябвало да се вършат два пъти седмично, още веднъж изправиха едни против други родители и администрация. Според Такева има напрежение. Тя е уверена, че еуфорията на доброволците ще премине и всичко ще остане в ръцете на учителите. Няма да спра да дублирам, че трябваше да гласуваме повече доверие на родителите. Никой родител няма да изпрати детето си болно на учебно заведение. Вкъщи детето ще бъде умерено. Сега това основава напрежение в просветителната система, счита тя.

Според нея децата в учебно заведение получават по-добри познания. Тя е на мнение, че колкото се може по-скоро всички деца би трябвало да се върнат в клас. 45% от членовете на сандиката са имунизирани, а 25% са изкарали COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР