Ще бъде създадена съвместна работна група между България и Израел.

...
Ще бъде създадена съвместна работна група между България и Израел.
Коментари Харесай

Министър Ангелкова и израелският й колега Ярив Левин обсъдиха в Тел Авив съвместни действия за увеличаване на туристите

Ще бъде основана взаимна работна група сред България и Израел. Целта й ще е да насърчи развиването на туризма и да усили пътуващите сред двете страни. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Ярив Левин, министър на туризма на Държавата Израел. Двамата разговаряха в границите на туристическото ревю IMTM в Тел Авив.

208 141 израелски туристи са посетили България през 2017 година Отчитаме близо 14% растеж по отношение на миналата година, сподели министър Ангелкова. Израел е значим и перспективен сътрудник на България. Министър Ангелкова показа пред израелския министър на туризма позитивните данни за развиването на бранша в България. Над 8,8 млн. са задграничните туристически визити за цялата 2017 година Ръстът, който се регистрира, е 7,6% спрямо миналата година. Общо над 630 700 повече задгранични гости са пристигнали в България предходната година, посочи министърът.

Друга тематика на диалог бе реализирането на капацитета на страната като туристическа дестинация за четири сезона. СПА, уелнес и балнеотуризмът са водещи за развиването на българския здравен и медицински туризъм, който е предпочитан за Министерството, съобщи министър Ангелкова.

Тя предложения израелския си сътрудник на второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “. Форумът е плануван през ноември в София. Събитието се провежда взаимно от Министерството на туризма и Световната организацията по туризъм.

Пред господин Левин министърът показа целите ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя изясни, че за туризма това е от извънредно значение, тъй като страната ще е във фокуса на европейското внимание.

Ще покажем, че България е желана туристическа дестинация, предлагаща първокласен и разнороден артикул. Целта ни е оптимално да представим пред гостите страната си и ще използваме всички вероятни посоки – София, Варна, Бургас и други, добави Ангелкова.

Ярив Левин оцени позитивно работата на Министерството на туризма в границите на председателството. Той изрече признателност за положителните взаимоотношения сред двете страни и съобщи готовността си за съдействие и поддръжка при осъществяване на бъдещи начинания.

Министър Левин добави, че увеличението на полетите за и от България би дало подтик за туризма и в двете страни.

IMTM е най-голямото и най-старото туристическо ревю в Източносредиземноморския регион, което тази година се организира за 21-ви път. В рамките на събитието вземат участие 384 изложители от 46 страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР