Ще бъде приет законопроекта за закриването на специализираното правосъдие, обяви

...
Ще бъде приет законопроекта за закриването на специализираното правосъдие, обяви
Коментари Харесай

Явор Божанков: ГЕРБ саботират собствената си държава по време на война

Ще бъде признат законопроекта за закриването на профилираното правораздаване, разгласи депутатът от Българска социалистическа партия

"Подкрепяме закриването на профилираното правораздаване. Всички споделят, че има голям проблем с корупцията у нас. На това съображение, след задълбочени разбори, сме стигнали до извода, че това е една от стъпките. Смятам, че на първо четене ще бъде признат законопроектът за закриването на профилираното правораздаване ", разгласи депутатът от "БСП за България " Явор Божанков пред "Денят ON AIR ".

Социалистът увери обаче, че със закриването на Спецсъдилищата няма да бъдат прекратявани каузи. "Съставите, които сега гледат каузи, ще продължат да гледат каузи. Няма да се разреши спиране на каузи ", безапелационен бе той.

Относно предлагането на вицепремиера Корнелия Нинова за оповестяване на форсмажорни условия, Божанков разяснява, че задачата е държавното управление да овладее възходящите цени.

"Украйна и Русия са главен източник на първични материали като желязна руда, редки метали, жито... Това прави осъществяването на към този момент подписани контракти неизгодно. Това е тематика, която ще бъде импортирана в Министерски съвет и всички ще проведем спор какъв е най-хубавият вид ", посочи депутатът от "БСП за България ".

Божанков упрекна депутатите от ГЕРБ, че "забавят " работата на държавното управление.

"От ГЕРБ не саботират държавното управление, те саботират личната си страна и народ по време на война. Блокират работата с процедури, а заявиха, че ще бъдат градивна съпротива. Не съм вярвал, че в подобен миг са способни да причинят това на страната си. Кризите не са генерирани в България ", акцентира социалистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР