Ще бъдат изпратени документи за екстрадирането на Илиян Тодоров (на

...
Ще бъдат изпратени документи за екстрадирането на Илиян Тодоров (на
Коментари Харесай

Обвинението разкри как ще връща хванатия в Узбекистан двоен убиец

Ще бъдат изпратени документи за изгонването на Илиян Тодоров (на снимката) според подписан контракт сред Република България и Република Узбекистан, подписан сред страните през 2004 година. Това заяви пред бТВ представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Илиян Тодоров е арестуван на 1 март на летището в столицата на Узбекистан Ташкент при инспекция на „ излаз “ с полет за Истанбул. В хода на инспекцията е открито, че паспортът му е фалшифициран. Заради това той е арестуван.
-->
Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно закононарушение (използване на неистинен документ), което следва да се прегледа.

Припомняме, че двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “ бе осъществено на 18 април 2009 година Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен другар също бе атакуван, само че оцеля.

Илиян Тодоров е задържан и упрекнат, а по-късно и изправен пред Софийския градски съд. На 9 декември 2011 година обаче арбитър Румяна Ченалова и управляваният от нея правосъден състав го оправдават за двете убийства. Той излиза на независимост.

През декември 2013 година обаче Върховният касационен съд го осъжда на доживотна присъда. Оттогава до през днешния ден обаче от Тодоров няма и диря.

" Той беше разгласен за интернационалните търсене с европейска заповед за арест и червен бюлетин във връзка убийството на две лица и опит за ликвидиране на трето лице ", съобщи Сийка Милева.

Тя добави, че прокуратурата на Република България публично е осведомена от „ Интерпол “ Ташкент за задържането му.

" Отдел „ Международен “ при Върховна касационна прокуратура (ВКП) поддържа непрекъсната връзка с Главната прокуратура на Узбекистан посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ при Министерство на вътрешните работи. В тази връзка основният прокурор Иван Гешев ще изиска публична видеоконферентна връзка с основния прокурор на Узбекистан Нигматила Юлдашев ", добави представителят на основния прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР