Щастието се измерва различно от всеки от нас. То ни

...
Щастието се измерва различно от всеки от нас. То ни
Коментари Харесай

Щастието ни прави по-здрави


Щастието се мери друго от всеки от нас. То ни носи наслада, удволетвирение, усмивки, смях... Скорошни изследвания демонстрират, че всички тези

позитивни страсти усъвършенстват качеството ни на живот като ни вършат по-здрави. Вижте за какво.

Изследване, обхващащо над 7 000 възрастни открива, че възрастните, които са в по-добро богатство , употребяват с 47% повече пресни плодове и зеленчуци, в сравнение с техните сътрудници, които не мислят толкоз позитивно. Тези здравословни привички понижават риска о т диабет , инсулт и сърдечен удар.

Резултатите от същото изследване демонстрират, че хората, които са щастливи, са 33% повече физически дейни от останалите участници. Редовното придвижване, изключително при възрастните, спомага за построяването на здрави кости, усилва енергийните равнища в тялото, понижава телесните мазнини и намалява кръвното налягане .

Да бъдеш благополучен значи да имаш и по-качествен сън, което е доста значимо за концентрацията и продуктивността ни на идващия ден.

Изследванията демонстрират още, че страст като щастието

пази здравето на имунната ни система. То понижава риска от развиване на грип и настинки, които са присъщи за този сезон.

Положителните прекарвания понижават равнищата на напрежението . При него равнището на хормона кортизол се усилва и води до повишение на тежестта, поява на диабет вид 2 и високо кръвно налягане. Редица проучвания по тематиката откриват,

че равнищата на кортизол по време на щастливи моменти са доста по-ниски.

Свързани публикации.. 5 метода да намерим благополучие в природата 0 Живеем по-дълго с позитивни страсти и другари 0 Усмивката - безусловно оръжие против стрес 0

Когато човек е благополучен, той има и по-малък риск от сърдечносъдови болести . Ако сме в положително богатство, ние ще имаме сред 13 и 26% по-нисък риск от сърдечни проблеми.

Много психолози и психотерапевти са на мнение, че щастливите хора живеят по-дълго. Проучване, оповестено през 2015 година, преглежда резултата на щастието върху % на оцеляване при 32 000 души. Рискът от гибел е бил с 14% по-висок при нещастни хора, спрямо по-щастливите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР