Щастие ми носят децата, морето, тишината, усмивките на хората и

...
Щастие ми носят децата, морето, тишината, усмивките на хората и
Коментари Харесай

Мария Лалева: Смирявам се пред човешката способност да отдава любов

" Щастие ми носят децата, морето, тишината, усмивките на хората и тези искри в очите, които се появяват ненадейно - тази непредвидена наслада, на която ние хората към момента сме спокойни. Това ме кара да имам вяра, че Коледа е всеки ден ", сподели писателката Мария Лалева, която гостува в студиото на " Тази събота ".

Лалева, която е един от най-продаваните български писатели през последните няколко години, е създател на романите " Живот в скалите " и " Пасиансът на архангелите ", както и на три стихосбирки.

" Ти си празникът - да повярваш, че ти носиш тъкмо тази искра, която ще възпламени още някой и още някой… ", добави тя.

" За да обикнеш някого в действителност, е необходим веднъж, в който да го познаваш този човек. Ако когато себе си не познаваш задоволително, ние мъчно се обичаме ", сподели писателката.

" Казвам си " отлично ", когато мога да се усмихвам, даже когато ми се плаче ", добави Лалева.

" Това беше избор - човек постоянно усеща, когато не си е на неговия път ", коментиря тя решението си да се откаже от стопанската система, с цел да се захване по-сериозно с писането и поезията.

" Аз свиреш на пиано, само че ме оперираха и не можех да продължа. Затвориш капака на пианото и започнах да пиша. Може би по тази причина лирика - тъй като в поезията има доста музика ", показа тя.

" Историите, които събрах в " Пасиансът на ангелите ",

" Трябва да бъдем смирени пред това велико нещо, което ни е основало. Пред една Вселена, която към момента не познаваме. Смирявам се пред човешката дарба да отдава обич ", съобщи Лалева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР