Реализацията на два големи инфраструктурни проекта - Северният морски път

...
Реализацията на два големи инфраструктурни проекта - Северният морски път
Коментари Харесай

Проектите, които могат да направят Русия център на международната търговия

Реализацията на два огромни инфраструктурни плана - Северният морски път (СМП) и Международния транспортен кулоар Север-Юг (МТК) с присъединяване на Иран и Индия - ще разреши на Русия да заеме централно място в интернационалната търговия.Това се споделя в материал, оповестен от организация Bloomberg.

По нейни оценки, тези планове " могат да създадат Русия център на по-голямата част от интернационалната търговия ", без значение от опитите на Запада да я изолира, на фона на войната в Украйна.

Отбелязва се, че осъществяването на тези планове с присъединяване на Руската федерация ще понижи времето за доставка на стоките до потребителите с 30-50% спрямо обичайния маршрут през Суецкия канал. По този вачин ще избегнат и заплахите, свързани с корабоплаването в Червено море.
 На фона на тежки наказания - Русия строи два нови атомни ледоразбивача, за милиарди долари
На фона на тежки наказания - Русия строи два нови атомни ледоразбивача, за милиарди долари

Корабите ще работят във водите на Северния морски път

Изграждането на новите транспортни направления, също така, ще ускори " завоя " на Москва от Европа към Индия и Китай, прибавя организацията.

Както разяснява пред Bloomberg някогашният съветник в секретариата на Съвета за национална сигурност на Индия Вайшали Басу Шарма, с помощта на посочените два плана, " разрастващите се пазари най-сетне се освобождават от хегемонията, основана от развитите страни ".
 Колко ще коства строителството на най-скъпата автомагистрала в Русия
Колко ще коства строителството на най-скъпата автомагистрала в Русия

Високоскоростното трасе ще стига до елитния курорт Сочи

Северният морски път (СМП) е корабен маршрут в съветската Арктика, който минава край Северните крайбрежия на Русия през моретата на Северния ледовит океан (Баренцово, Карско, Лаптевско, Източносибирско, Чукотка и Берингово), свързвайки в единна транспортна система европейски и далекоизточни пристанища на Русия, както и устията на плавателните за кораби сибирски реки.

Дължината на СМП от пролива Карски врата до залива Провидение е 5600 км. По маршрута се намират над 50 дребни и огромни пристанища. Маршрутът през СМП е единствено към половината от дължината на останалите морски пътища от Европа до Далечния изток.

Международния транспортен кулоар Север-Юг (МТК) е мултимодален маршрут за превозване на пасажери и товари от азиатските страни в Европа, през Русия. Той ще свързва по-конкретно: Русия, Азербайджан, Иран и Индия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР