Предсрочното отстраняване на Росен Желязков от поста председател на Народното

...
Предсрочното отстраняване на Росен Желязков от поста председател на Народното
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Отстраняването на Желязков е отклоняване на вниманието

„ Предсрочното премахване на Росен Желязков от поста ръководител на Народното събрание е отклонение на публичното внимание. “ Това сподели Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Оставката му беше поискана от три парламентарни групи – първо от „ Възраждане “ и БСП, а късно вечерта в сряда – и от ПП-ДБ.

Точката влезе в дневния ред на Народното събрание, макар че до ваканцията на депутатите остават два дни – 25 и 26 април.

Отстраняването на Желязков поддържаха „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), БСП, „ Възраждане “ и „ ИТН “. „ Против " гласоподаваха от ГЕРБ-СДС и ДПС.

През юни 2022 година с гласовете на ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, ДПС и „ Възраждане ” беше призната оставката на Никола Минчев от Политическа партия като ръководител на Народното събрание. Няколко дни по-късно с гласовете на същите партии беше свален кабинетът „ Петков “ с гласоподаване на избор на съмнение.

„ Това беше един опит за замитане под килима или по-скоро отклонение на внимание от същински значими въпроси, които следва да бъдат задавани на „ Продължаваме промяната “. То се видя по какъв начин забравихме тематиката какво са правили представители на Политическа партия като Бойко Рашков и Асен Василев са видени на фотоси с хора, уличени в контрабанда и тежки закононарушения “, разяснява още Георг Георгиев в ефира на bTV.

Той добави и че съгласно него родствените връзки на Политическа партия и техните фамилни реализации по етажите на властта, за знак, че някой различен е овладял.

„ Такова притежаване е настанало, че дамата на Андрей Цеков е съветник в Столична община през процедура, която даже не е предходна Закон за обществените поръчки, по този начин сме овладели ние “, сподели той.

Георгиев съобщи, че от ГЕРБ-СДС са наясно, че след изборите ще би трябвало да се сяда на масата на договарянията, само че е по-важно да не се отива на 8 избори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР