Щадящите тестове за малките деца и ученици ще действат, докато

...
Щадящите тестове за малките деца и ученици ще действат, докато
Коментари Харесай

Денков каза кои деца няма да се тестват в училище

Щадящите проби за дребните деца и възпитаници ще работят, до момента в който заболеваемостта да падне до 100 на 100 000 души или до момента в който не падне четвъртата вълна. Надявам се да се преброим със страховете, тъй като са неоснователни. Политиците се заиграват със страховете на хората, само че те не би трябвало да им имат вяра. Денков съобщи пред Българска национална телевизия, че децата, които са преболедували и имат антитела няма да бъдат тествани и ще си влизат в учебно заведение със зеления документ. „ Маската и ограниченията, които взимаме вървят в комплект във всички страни, тъй като понижава риска от заразяване. Част от хората не схващат, че се намираме в спешна обстановка. Това е изключителна обстановка и ние би трябвало да се оправим с нея “, настоя служебният учебен министър. 

Той означи, че има общини, в които децата не престават да бъдат на учебно заведение, само че са с ниска заболеваемост. „ Трябва да си създадем избора, както направихме избора да не се имунизираме.

Обръщам се към родителите, чуйте най-накрая – имаме 17 деца умряли от коронаворус, не можем да позволим гърмеж на болните деца от ковид в учебните заведения, тъй като ще има необратими последствия “, отсече Николай Денков пред Българска национална телевизия. 

Според него би трябвало да убедим родителите, че осигуряваме безвредна среда. Денков добави, че служебното държавно управление може да направи единствено най-хубавото по отношение на актуалната обстановка. Ако някои може да предложи нещо по-добро, съм подготвен да чувам отзиви и препоръки, прикани Денков. 

Той уточни, че в случай че някое дете е инфектирано, ще си остане у дома и няма да заразява другите. Около 10-15 септември имаме намаляване на заболеваемостта, а след 15 септември потегля нагоре. От месеци ние се борим с изцяло рационални и голословни страхове на хората за тестването на децата. Досега съпротивата против тестване беше на 100%, а в този момент изборът е или децата са у дома, или да се тестват, уточни Денков.

Тестове имаше и до момента, като единствено две учебни заведения образно демонстрираха по какъв начин да могат да се употребяват тестванията, открои Николай Денков.  Той уточни, че МОН и Министерство на здравеопазването сега имат всички причини да не пуснат децата в учебно заведение без проби, тъй като в случай че се разболеят следствията ще бъдат доста огромни. Днес ще поръчаме единият от видовете проби, а следобяд има отраслов съвет със обществените сътрудници, като ще бъде разисквано дали да поръчаме и втория вид проби.

Поръчката е разчетена да има проби за 1 месец и в случай че потръгнат нещата добре, ще продължим нататък с 5-7 клас, увери Денков. 

Служебният учебен министър Николай Денков има среща и с ректорите на ВУЗ-овете, като би трябвало да бъдат отворени университетите. Той желае да чуе явен проект по кое време ще бъдат отворени университетите със зелените документи с мотив, че единствено това е верният метод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР