Шпатулата е един от най-важните инструменти в кулинарията. Именно поради

...
Шпатулата е един от най-важните инструменти в кулинарията. Именно поради
Коментари Харесай

Съвети при избор на шпатули за сладкиши

Шпатулата е един от най-важните принадлежности в кулинарията. Именно заради тази причина би трябвало да бъдем извънредно деликатно в избора на този потребен за кухнята ни инструмент.

Когато става въпрос за сладкиши, шпатулите са скъп инструмент. Тези съоръжения с необятна, плоска, гъвкава глава могат да бъдат приложени в безчет разнообразни обстановки като да вземем за пример разбъркване, разстилане, покачване и прекачване.

Но с толкоз доста разнообразни разновидности и типове несъмнено се чудите какъв тип на шпатула е най-подходящ за всяка задача? Ето и препоръки при избора ви на шпатули за сладкиши:

Плоски шпатули

Плоските и необятни шпатули служат главно за изгребване, превръщане и сервиране. Въпреки че най-често в магазините се оферират сходни принадлежности, направени от метал, в последните годините се появиха и шпатули от пластмаса. Те се предлагат при работата с разрушени белтъци, тъй като не нарушават пухкавата им консистенция, колкото металните.

 Темпериране на шоколад

Когато става въпрос за печене на сладкиши, най-вероятно в даден миг ще ви се наложи да прехвърлите нещо от едно място на друго – да вземем за пример да обърнете блата от сладкиша, да го отлепите от формата, да извадите бисквити от тавата. Точно в тези обстановки ще ви е нужна плоска шпатула. Това е превъзходен инструмент и за прекачване на цели торти или блатове декоративни детайли с лекост.

Шпатула – вид лъжица

Този тип шпатули служат главно за изстъргване и заглаждане. Често срещана тяхна вариация е горната част на шпатулата да е обгърната с каучуково покритие. Единият ѝ връх е леко подострен. Чрез нея се обират стените на купата и се разпределя отмерено наличието по равно в цялата тава. Това става посредством заглаждане.

Шпатули за глазура

 Глазура за торта

Този тип шпатули са продълговати и тесни. Те наподобяват по-скоро на ножове. Предлагат се в друга дължина. Тяхната съществена функционалност е да се разпределя по равно глазурата по всички елементи на сладкиша, който приготвяте.

Има доста типове шпатули, направени в разнообразни размери и от разнообразни материали. Всичките те обаче имат характерна роля в кулинарията. Така че най-важното, което би трябвало да знаете, преди да изберете шпатула, е какво тъкмо ще приготвяте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР