Шоуменът и бъдещ политик Слави Трифонов остана възмутен, че ГЕРБ

...
Шоуменът и бъдещ политик Слави Трифонов остана възмутен, че ГЕРБ
Коментари Харесай

Слави Трифонов измисли ново име на ГЕРБ, задето правят с „чужда пита – помен“

Шоуменът и предстоящ политик Слави Трифонов остана засегнат, че ГЕРБ прави с непозната пита помен. Недоволството на Трифонов идва от вчерашната вест на премиера, че партията му ще подари 150 000 лв. за апарати за кръвна плазма, подпомагащи битката с COVID-19. Председателят на " ИТН " означи, че парите, които отпускат от ГЕРБ за дарението, са на народа, а точно – от милионите, получени там от партийните дотации. " Партиите ни споделиха: „ Не ни дреме за вашето мнение и ние ще ви взимаме принудително по 8 лв. на глас! Точка! “, напомни Трифонов.

Ето и цялото му изказване:

Вчера Бойко Борисов оповестил, че партия ГЕРБ подарява 150 хиляди лв. от партийната си дотация, с които да бъдат закупени два апарата за добиване на кръвна плазма. Много се умилих като чух тази вест. Стана ми едно такова благо и благотворително.

Първо, да ви напомня какво съставлява партийната дотация към днешна дата. Това са тези 8 лв. на получен глас, които партиите взимат от нас, откакто ние ясно декларирахме, че не желаеме да им даваме тези пари. Искаме да им даваме по 1 лев на глас. Но партиите ни споделиха: „ Не ни дреме за вашето мнение и ние ще ви взимаме принудително по 8 лв. на глас! Точка! “

И в този момент от тия наши пари ГЕРБ подарява 150 хиляди лв..

И в този момент - числата имат значение. В края на 2019 година ГЕРБ е заявила, че разполага с 13 милиона лв. спестени пари!

Освен това, от началото на 2020 година досега партия ГЕРБ е получила още 5 милиона и 300 хиляди лв. партийна дотация. 5 милиона лв. и 300 хиляди лв. от нашите пари, взети принудително, и то по време на по този начин прокламираната от държавното управление страшна пандемия.

Освен това, за Коледа, с цел да си имат за празниците, ГЕРБ ще получи още 3 милиона лв. дотация от нашите пари. А 3 милиона лв. е сума, която е с над 1 милион лв. повече от сумата, която събира за една година благотворителната акция „ Българската Коледа “. Представихте ли си го?

С прецизна акуратност може да предположим, че сега партия ГЕРБ разполага с над 15 милиона лв. от нашите пари. Абсолютно всички съществуващи български партии взети дружно не разполагат с толкоз пари, с колкото разполага партия ГЕРБ. И тя подарява 150 хиляди лв.. Толкова им се е откъснало от сърцето.

Всъщност, това, което прави ГЕРБ се назовава с „ непозната пита – помен “. Излиза техният водач и споделя, че тия 150 хиляди лв. ги дава той и неговата партия, а в действителност ги даваме ние.

Излиза същият този човек, развява едни милиони левове, дори милиарди, от републиканския бюджет и споделя, че ги дава той. А в действителност ги даваме отново ние. Това са нашите пари.

Ако министър-председателят толкоз доста държи на благотворителността, да извади от персоналните си пари и да подари. Разбирам го, че е в затруднено състояние – в случай че подари 150 000 лв. персонални пари, косвено ще признае за чекмеджето. Но като толкоз доста е угрижен за народа и за неговото здраве, като споделя като бащица, че няма да остави нито един гладен, то тогава да върне взетите принудително милиони през партийната дотация. Нали е пандемия, нали е рецесия?

Ако партия ГЕРБ продължи да държи на влог нашите пари и да натрупа лихви и за персонално облагодетелстване, то тогава може да се прекръсти на една злощастна фондация и към този момент да се споделя ГЕРБКарма.

И още нещо – в случай че не върне милионите, това значи, че ГЕРБКарма ще желае да завоюва изборите. С нашите пари.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР